Anlık Bildirim

Elektrikli Honda E'de yan ayna kameraları standart olacak

Kompakt elektrikli Honda E için bazı Avrupa ülkelerinde rezervasyon almaya başlayan Japon üretici, aracında geleneksel aynalara yer vermeyi düşünmüyor. Araçta yan aynalar yerine kameralar olacak.

Elektrikli Honda E'de yan ayna kameraları standart olacak Tam Boyutta Gör

Son dönemde özellikle elektrikli otomobil konseptlerinde sıkça gördüğümüz yan ayna kamerası, konu seri üretime geldiğinde çoğu zaman yerini geleneksel aynalara bırakıyor. Tabii ki bunda yasal zorunlulukların payı da büyük. Honda, yeni elektrikli otomobiliyle bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

Sürüş menzilinde %3,8 iyileşme sağlıyor 

Japon üretici, elektrikli Honda E modelinde yan ayna kameralarının standart bir özellik olarak sunulacağını duyurdu. Şirket, geleneksel yan aynalar yerine kullanılan kameraların tasarım, güvenlik ve aerodinamik açıdan önemli avantajlar sunduğuna inanıyor. Aracın yalın ve basit tasarımına katkıda bulunan bu sistem, aynı zamanda aerodinamik sürtünmeyi geleneksel aynalara kıyasla yüzde 90 oranında azaltıyor. Bu da sürüş menzilinde yaklaşık %3,8’lik bir iyileşme sağlıyor.

Honda E’deki yan ayna kamera sistemi, görüntüleri araç içine yerleştirilen iki adet 6 inçlik ekrana aktarıyor. Söz konusu ekranlar ön konsolun her iki ucuna, sürücünün rahatlıkla görebileceği şekilde konumlandırılmış. Sürücü, araç ayarları üzerinden ‘normal açı’ ve ‘geniş açı’ olmak üzere iki farklı görüş açısı seçebiliyor. Bu özellik sayesinde kör nokta normal açıda %10, geniş açıda ise %50 oranında azaltılabiliyor. Ayrıca geri vites seçildiğinde geliştirilmiş kamera açısına ek olarak ekranda kılavuz çizgileri beliriyor.

Honda E, tek şarjla 200 km menzil sunuyor 

Kısaca hatırlatmak gerekirse; arkadan itişli bir mimari üzerine kurulu olan Honda E tek şarjla 200 km sürüş menziline sahip. Aracın bataryası hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakikada yüzde 80 doluma ulaşıyor. Bu da yarım saatte 160 km menzil anlamına geliyor. Honda E için belirli Avrupa ülkelerinde rezervasyonlar başlamış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5677 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda e, honda elektrikli otomobil ve
2 etiket daha yan ayna kamerası kamera
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim