Anlık Bildirim

Elektrikli Mercedes eSprinter, iki farklı batarya ile satılacak

Tamamen elektrikli olarak satışa çıkacak Mercedes eSprinter'in teknik özellikleri belli oldu. eVito'daki motorun kullanılacağı eSprinter iki farklı batarya seçeneği ve 150 km menzil sunacak.

Elektrikli Mercedes eSprinter, iki farklı batarya ile satılacak Tam Boyutta Gör
 

Mercedes, pek çok konfigürasyona sahip yeni Sprinter serisini geçtiğimiz şubat ayında resmi olarak tanıtmıştı. Bununla birlikte tamamen elektrikli eSprinter modeli hakkında da bilgiler veren şirket, aracın tüm detaylarını paylaşmamıştı. Elektrikli eSprinter’in teknik detayları bugün ortaya çıktı.

Alman üretici tarafından yapılan açıklamaya göre elektrikli Mercedes eSprinter modelinde daha küçük kardeşi eVito’nun motoru kullanılacak. 107 beygir güç ve 300 Nm tork üreten bu motorun yanında eVito'dan farklı olarak iki ayrı batarya seçeneği sunulacak.

eVito modelinde tek seçenek olarak sunulan 41 kWh kapasiteli batarya, eSprinter’da küçük seçeneği oluşturacak. Tek şarjla 115 km menzil imkanı veren ilk seçeneğin yanı sıra bir de menzili 150 km’ye çıkaran 55 kWh’lık biraz daha büyük bir batarya da tercihler arasında yer alacak. Küçük batarya kullanan eSprinter’da 1,040 kg olan yük kapasitesi, büyük bataryadaki ağırlık farkı nedeniyle 900 kg’a kadar düşecek.

Elektrikli Mercedes eSprinter’ın bataryaları 7.2 kW’lık dahili şarj aleti ile 6-8 saat arasında tam doluma ulaştırılabilecek. DC Combo şarj aleti ile bu süre 45 dakikaya kadar düşürülebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim