Anlık Bildirim

Elektrikli araç kullanımını yaygınlaştıracak teknoloji

General Motors, elektrikli araç parçalarını bundan böyle 3D baskı ile üreteceğini duyurdu. Bu teknolojiyle üretilen parçaların hafifliği, elektrikli araçlardaki ağırlık sorununu da ortadan kaldıracak.

Elektrikli araç kullanımını yaygınlaştıracak teknoloji Tam Boyutta Gör
 

3D baskı teknolojisinin meziyetleri pek çok üretici tarafından sık sık dillendiriliyor. Bu teknoloji, üretim sürecini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha hafif ürünlerin ortaya çıkmasına da imkan tanıyor. Ağırlığın büyük bir dezavantaj oluşturduğu elektrikli araçlar da bu nedenle 3D baskı için büyük bir potansiyel oluşturuyor.

Bu potansiyelin farkında olan General Motors, Autodesk Inc ile birlikte oldukça hafif 3D parçalar ürettiğini açıkladı. Şirket, bu stratejiyle birlikte 2023 yılında 20 elektrikli otomobil modeline sahip olma planlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Daha hafif ve daha sağlam

Çok daha hafif parçaların üretilebilmesi elektrikli araç endüstrisine kademe atlatacak ve yaygınlaşmasını kolaylaştıracak bir adım olarak görülüyor. Daha hafif parçalardan oluşan daha hafif araçların üretilmesi, hem yakıt verimliliğini artıracak hem de tüketicinin menzil konusundaki soru işaretlerinin silinmesine yardımcı olacak. Bu hedefle yola çıkan GM ve Autodesk’in ilk ürünü 3D baskılı paslanmaz çelikten üretilen koltuk braketi oldu. Normalde sekiz parçadan oluşan bu ürünün baskı versiyonunun yekpare olmakla kalmayıp, aynı zamanda yüzde 40 daha hafif ve yüzde 20 daha sağlam olduğu söyleniyor.

General Motors, tıpkı rakibi Ford ve diğer pek çok üretici gibi prototip ürünler oluşturmak için 3D baskı teknolojisini yıllardır kullanıyor. Ancak şirket, bu teknolojinin şimdi gerçek üretim için hazır olduğunu dile getiriyor. GM, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 binlerce parçayı bu yolla üretmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim