Anlık Bildirim

Elektrikli araçların şarj süresini 6 dakikaya indirecek yeni batarya geliştiriliyor

Cambridge merkezli bir girişim, kullandıkları yeni materyal ile 6 dk'da şarj olan elektrikli araç bataryası geliştirdiklerini belirtiyor. Girişim, 2020'de yeni bataryanın üretimine başlamayı planlıyor

Elektrikli araçların şarj süresini 6 dakikaya indirecek yeni batarya geliştiriliyor Tam Boyutta Gör

Cambridge Üniversitesi’nden doğan bir girişim, elektrikli araçların hayati organlarından biri olan bataryalar konusunda önemli bir gelişmeye imza attıklarını duyurdu. Girişimin iddiasına göre elektrikli araçlar yalnızca 6 dakikada şarj olabilir.

Yukarıdaki paragrafı okuduğunuzda “biz bunları çok duyduk” dediğinizi duyar gibiyim. Bu konuda haklısınız fakat bu iddiayı öncekilerden ayıran önemli bir detay var. Dr. Jean De La Verpilliere tarafından Nanobilim alanında doktorasını yaptığı sırada kurulan bu girişim, ellerinde iddiasını kanıtlayan bir prototip olduğunu ve sadece 6 dakikada şarj olacak bataryaları önümüzdeki yıl ticarileştirebileceklerini belirtiyor.

De La Verpilliere tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Lityum iyon pil hücrelerinde kullanılan grafitin yerini alacak yeni bir toz bulduk. Tozlar lityum bataryaların merkezi bileşenleridir. Bu yüzden bulduğumuz yeni toz elektrikli araçların 45 dakikada değil yalnızca 6 dakikada şarj olmasını sağlayacak. Bu sayede elektrikli araçlar içten yanmalı motorlu araçlarla yarışabilir hale gelecek. Elimizde bir prototip var ve gelecek yıl ticarileştirmeye hazırız

Girişimin iddiasına göre buldukları yeni materyal var olan üretim hatlarına kolaylıkla entegre edilebilir. Elektrikli araçları 6 dakikada şarj edecek batarya için bir üreticiyle çalıştıklarını belirten girişim, üretime 2020 yılında başlayacaklarını söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14579 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
batarya, şarj süresi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim