Anlık Bildirim

Elon Musk sadece 0.25 Bitcoin'e sahip

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'da kendisine sorulan sorular üzerine sadece 0.25 Bitcoin'e sahip olduğunu ve bu miktarın bir arkadaşı tarafından kendisine gönderildiğini açıkladı.

Elon Musk sadece 0.25 Bitcoin'e sahip Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yılın kasım ayında, SpaceX'in eski çalışanlarından Sahil Gupta ilginç bir iddia ortaya atmış ve Elon Musk'ın, Bitcoin'in yaratıcısı(Satoshi Nakamoto) olabileceğini açıklamıştı. Gupta'nın bu açıklamasının ardından kendisine bu konuda çok sayıda soru yöneltilen Musk, iddiaları yalanlarken bir arkadaşının kendisine birkaç yıl önce bir miktar Bitcoin gönderdiğini ancak şimdi bu Bitcoin'lerin nerede olduğunu bilmediğini açıklamıştı.


Elon Musk'ın adıyla dolandırdılar 

Bu açıklamanın ardından, kripto paralar konusunda neredeyse hiçbir açıklamada bulunmayan Musk sessizliğini sürdürmeye devam ederken geçtiğimiz günlerde Twitter'daki dolandırıcılık faaliyetleri tekrar Musk'ın adının anılmasına neden oldu. Twitter'daki bazı kullanıcılar kendilerini Elon Musk olarak tanıttı ve Ether çekilişi yaptığını ileri sürdü. Verdikleri adrese bir miktar Ether yollayan kullanıcılara yolladıkları miktarın 10 katına kadar ücretsiz kripto para hediye edeceklerini açıklayan dolandırıcılar sahte ekran görüntüleri ve mesajlarla da iddialarını destekledi. Dolandırıcılara inanan bazı kullanıcılar ise dolandırıcılara ait Ether adresine toplam 45 Ether'in üstünde kripto para gönderdi.

*Dolandırıcıların hazırladığı sahte ekran görüntüsü 


Elon Musk olduğunu iddia eden dolandırıcıların sayısının giderek artması üzerine bir Twitter kullanıcısının olayın detaylarını Musk'a sorması üzerine Musk, konu hakkında fikri olmadığını ancak söz konusu faaliyetleri Twitter CEO'su Jack Dorsey'e bildirdiğini açıkladı. Musk ayrıca kendisinin sadece bir arkadaşının yıllar önce kendisine gönderdiği 0.25 Bitcoin'e sahip olduğunu bunun dışında ''tam anlamıyla sıfır kripto paraya sahip olduğunu'' da ekledi.


Bloomberg'ün milyarderler listesine göre 21 milyar doların üstünde servete sahip olan Elon Musk'ın, yaklaşık 2500$'a denk miktarda Bitcoin'e sahip olması oldukça ilginç. Bununla birlikte Musk'ın sosyal medya hesaplarından kripto paralarla ilgili fazla açıklamama yapmaması Musk'ın bu konuyla yakından ilgilenmediğini de gösteriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim