Anlık Bildirim

Exynos 5433 yongaseti AnTuTu'da zirveye oynuyor

Kısa süre önce Samsung'un Galaxy Note 4 modelinde 64-bitlik Exynos 5433 yongasetine yer vereceğinin gündeme gelmesinin ardından yongasetinin ilk benchmark sonuçları da ortaya çıkmaya başladı.

Galaxy Note 4 modelinin her iki versiyonu hali hazırda AnTuTu skorlarında detaylanmış ancak benchmark skorları gizli kalmıştı. Şimdi ise bu benchmark skorları da paylaşıldı. 

Genel işlemci performansı testlerinde 64-bitlik Exynos 5433 yongasetinin oldukça başarılı olduğu ve kağıt üzerinde Snapdragon 805 yongasetini de geride bıraktığı görülüyor. 40 binden fazla puan alan yongaseti bununla birlikte Tegra K1 yongasetinin gerisinde kalmış.

4 adet Cortex-A53 ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeklerini iş yüküne göre sırasıyla devreye sokan Exynos 5433'ün 64-bit mimarisinden performans anlamında oldukça faydalandığı görülüyor. Cortex-A53 yongaseti Cortex-A7'nin devamı niteliğinde ancak daha iyi performansı daha düşük enerji tüketimi ile sunabiliyor. Cortex-A57 ise Cortex-A15'i benzer iyileştirmeler ile bu evrende devam ettiriyor. Snapdragon 805'de ise yine önceki nesle göre daha iyi performansı daha iyi enerji tüketimi ile sunan Krait 450 çekirdeklerini görüyoruz. 

Listenin zirvesindeki Tegra K1 yongasetinin ise özelleştirilmiş 2 adet 64-bitlik çekirdek kullanan Denver sürümü olduğu tahmin ediliyor. Ancak sadece iki çekirdek ile bu skorların elde edilmesi oldukça dikkat çekici ve Tegra K1'i artık herhangi bir ana akım mobil cihazda görme şansımız kalmadı.

Exynos 5433 ve Snapdragon 805 yongasetlerinin grafik anlamında benzer performans değerlerine ulaştığı belirtilmişti. AnTuTu'nun 2560x1440 piksel çözünürlükteki 2D ve 3D grafik testlerinde değerlerin birbirine yakın olduğu ancak Exynos 5433'ün bir miktar daha önde olduğu görülüyor. Snapdragon 805 yongasetinde mevcut mimarideki en iyi grafik birimi olarak görülen Adreno 420 yer alıyor. Exynos 5433 yongasetinde ise mobil dünyanın en güçlü grafik birimi olarak lanse edilen Mali-T760 kullanılıyor. 

Bununla birlikte RAM ve işletim sistemi testlerinde Snapdragon 805 öne çıkıyor. Ancak kalana tüm testlerde çok az farkla da olsa Exynos 5433'ün önde olduğu görülüyor.

Bugüne kadar Samsung'un amiral gemilerinde çift işlemcili versiyon kullanması özellikle Snapdragon yongasetlerindeki bazı özellikler ve performans ekstralarından mahrum kalan Exynos yongasetli cihaz kullanıcıları tarafından eleştiriliyordu. Ancak Exynos 5433 ile birlikte bu eleştirilerin dozunun azalacağı düşünülüyor.
Exynos 5433 yongaseti AnTuTu'da zirveye oynuyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1655 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim