Anlık Bildirim

Exynos işlemcili Galaxy Note 8 root edildi

Samsung'un Galaxy Note 8 amiral gemisini root etmek isteyenler varsa XDA bir yöntemini buldu bile. Ayarlar kısmında küçük bir ayrıntı root imkanı sunabiliyor.

Son dönemde Samsung’un Galaxy akıllı telefonlardaki root işlemlerini zorlaştırdığı sıklıkla dile getiriliyor. Cihazların artık fazla kurcalanmasını istemeyen firma kullanıcılara da çok fazla seçenek bırakmamaya çalışıyor. Ne var ki geliştiriciler de boş durmuyor.

Küçük ayrıntı

XDA Developers platformunun önemli isimlerinden dr. ketan, Exynos yonga setli Galaxy Note 8 modellerini root etmek için bir yöntem keşfetmiş. Aslında ekstra araçlara gerek yok. Root işlemi çok küçük bir ayrıntıya dayanıyor.

Ayarlar menüsündeki Geliştirici Seçenekleri’nde OEM Kilit Açma seçeneği aktif hale getirilebiliyorsa cihazınız root için uygun demektir. Bu seçeneği işaretledikten sonra Güç-Ses Azaltma-Bixby tuşlarına basılı tutarak Download moduna geçiyorsunuz. Sonrasında ODIN kurulumunu yaparak TWRP flaşlıyor ve hafıza kartından SuperSu atıyorsunuz. Yani aslında çok basit.

Bu önemli ayrıntı her telefonda mevcut değil. Özellikle operatör telefonlarında bu seçeneğin olmadığı konuşuluyor. Elbette root yapmadan önce verileri yedeklemek çok önemli. Özellikle EFS bölümündeki hassas verilerin yedeklenmesi şart. Dr. ketan bunun için bir EFS aracı yayınlayacağını belirtiyor.

Pek çok önemli yazılım özelliklerine sahip Galaxy Note 8 modeli için root ihtiyacı var mı bilinmez ama denemek isteyenler Ayarlar kısmından yukarıdaki seçeneği kontrol edebilirler. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9201 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim