Anlık Bildirim

FaceApp şikayetleri bitmiyor

Görünüş değiştirme uygulaması FaceApp giderek daha fazla tedirginlik oluşturmaya başladı. Senatörler uygulamanın uzak sunuculara veri göndermesinden rahatsız.

İnsanların görünüşlerini olduğundan çok daha farklı şekillere sokan FaceApp uygulaması son dönemde yeniden ünlü oldu. Bununla birlikte aynı oranda verilerin gizliliği endişeleri de artmaya başladı.

Eleştiriler büyüyor

Geçtiğimiz hafta iOS uygulamasının izin verilmemesine rağmen fotoğraf galerisine erişebildiği ortaya çıkmıştı. Bu hafta ise uygulamanın kullanıcılara sunduğu gizlilik sözleşmesi eleştiri konusu oldu.

FaceApp bilindiği üzere değiştirmek istediğiniz bir fotoğrafı önce bulut servisine yüklüyor. Sonrasında yine bulut servisinde yapay zekâ algoritmasını çalıştırarak fotoğrafı şekillendiriyor. Bunları yapabilmek için ise gizlilik sözleşmesinde kullanıcıdan sürekli, geri alınamaz, dünya çapında ve transfer edilebilir lisans istiyor.

Uygulamanın Rus kaynaklı olması endişeleri de beraberinde getiriyor. New York senatörü Chuck Schumer fotoğrafların buluta yüklenmesi ve bulutta işlenmesi nedeniyle soruşturulması gerektiğini düşünüyor. Schumer kaynağı Rusya olması nedeniyle ABD vatandaşlarının verilerinin nasıl kullanıldığı ve kimlere transfer edildiği konusunda ulusal güvenlik endişesi oluşturduğunu ifade ediyor.

Federal Ticaret Komisyonu ve FBI’yı göreve çağıran Schumer’in çağrısı henüz karşılık bulmadı ancak uygulamanın dikkat çeken yükselişi ile birlikte yetkili kurumların harekete geçmesi sürpriz olmaz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10790 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, faceapp ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim