Anlık Bildirim

Facebook, yeni patent başvurusunda ücretli bir sosyal ağ öngörüyor

Facebook, yeni patent başvurusunda ücretli bir sosyal ağ öngörüyor

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, yaptığı yeni bir patent başvurusuyla paralı bir sosyal ağ sisteminin işaretlerini verdi.

Patent başvurusunda yer alan "ücretli profil kişiselleştirme" olarak adlandırılan sistem, belirli bir ücret karşılığında ağ üzerindeki reklamların kontrolünü kullanıcılara bırakmayı öngörüyor. Yani kullanıcılar, ödedikleri ücret sayesinde, Facebook sayfalarında gördükleri reklamların yerine belirledikleri fotoğraflara yer verebilecek. Ayrıca, bu kullanıcılar sistem çerçevesinde sayfalarında özel durum mesajları gösterme, arkadaş sıralama ve özgürleştirilmiş mesajlaşma gibi özelliklerden faydalanabilecek. Böylece kullanıcılar özgür bir kullanım, reklamlardan arındırılmış ve daha çok kişiselleştirilebilen Facebook sayfalarına sahip olabilecekler.

Facebook'un ücretli kullanım karşılığında daha özgür bir sosyal ağ sunacağını öngören patent başvurusunun hayata geçip geçmeyeceği şu an için belli değil. Ancak, şirketin daha fazla gelir elde etmek adına böyle bir adım atabileceği de ihtimal içerisinde yer alıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
990 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim