Anlık Bildirim

Facebook'un süper-hızlı internet için yeni bir fikri var

Gelişen dünyada kullanıcılarına daha hızlı internet hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdüren facebook'un yeni bir fikri var. 60Ghz bandında süper-hızlı internet servisi yapılabilir.
 
Facebook'un süper-hızlı internet için yeni bir fikri var
Facebook'un internet erişimi ile ilgili yeni girişimi milimetrik dalga teknolojisi ile gelişen dünyaya daha hızlı internet sunma amacı taşıyor. Ortaya çıkan patentlere göre sosyal medya devi son derece yüksek frekans band'larında süper-hızlı internet sunabilir. Üstelik bunların bir kısmının lisansı henüz Amerika Birleşik Devletleri'nde alınmamış.
Henüz lisanslanmamış 60Ghz band'larda çok az trafik olmasının avantajını kullanmak isteyen facebook bu frekansları hızı gigabit'lere ulaşabilen son derece hızlı milimetrik dalgalar için düşünüyor.Tabi bunun için ABD'deki çeşitli internet service sağlayıcılarıyla rekabete girmesi şart.
Bu teknoloji ile ilgili çalışmalar yapan bir diğer firma Starry şehirlerdeki binaların tepelerine baz istasyonları kurarak bu band'ta internet servisi sunmak isterken, facebook ise milimetrik dalgalar kullanan çok sayıda bilgisayarla aynı şeyi deneyecek. Şu an lisanslama konusunda iki firmanın da kesinleşmiş girişimleri yok.
Facebook hızlı internet sunma konusunda daha önce uydu ve internet drone'larını kullanmak için çalışmalar yaptığını açıklamıştı. Firma bu alanda elinden gelen bütün girişimleri hiç çekinmeden yapacak gibi görünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim