Anlık Bildirim

Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında hibrit araç üretimine başlıyor

Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında üretilen Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin hibrit versiyonlarını üretmeye hazırlanıyor. Piller de yüzde 30 yerlilik oranıyla Türkiye'de üretiliyor.

Ford Otosan, Kocaeli fabrikasında hibrit araç üretimine başlıyor Tam Boyutta Gör
 

Türk otomotiv sanayiinin önemli temsilcilerinden Ford Otosan üretimde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Kocaeli fabrikasında Transit Custom ve Tourneo Custom modellerini üreten şirket, 2019’un ilk çeyreğinden itibaren bu araçların hibrit versiyonunu da üretmeye başlayacak. Tam elektrikli versiyonlar ise 2020’de üretilecek.

Piller Kocaeli fabrikasında üretiliyor 

Yapılan açıklamaya göre söz konusu hibrit araçlarda kullanılacak piller Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında üretilmeye başlandı. Türk otomotiv sanayiinde pil üretimi yapan ilk ve tek firma olduklarına dikkat çeken Ford Otosan, pillerdeki yerlilik oranının yüzde 30 olduğunu belirtti. Türkiye’de üretilecek hibrit araçların İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edileceği açıklandı.

Türkiye'de satış düşünülmüyor 

2017 yılından bu yana Londra’da test edilen Transit Custom hibrit prototiplerin test sürüşlerinin başarıyla sonuçlandığı belirtilirken, Kocaeli Belediyesi’ne de test için dört araç verileceği ifade edildi. İlk etapta bin adet hibrit araç üreteceklerini kaydeden yetkililer talebe bağlı olarak üretimin 10 bin adete kadar çıkarılabileceğini belirtti. Türkiye’de satışın henüz düşünülmediği de gelen bilgiler arasında.

Ford Otosan tarafından üretilen plug-in-hybrid Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinde 117 kW elektrik motoru ve 120 beygirlik 1.0 ecoboost motor bulunuyor. Elektrik motorunun 50 km menzile sahip olduğu sistemde benzinli motor menzil arttırıcı olarak görev yapıyor. Bu sayede aracın menzili 500 km’ye kadar çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6701 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford otosan, ford otosan hibrit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim