Anlık Bildirim

Foxconn'un üretim robotlarını Apple kabul etmedi

Foxconn'un üretim robotlarını Apple kabul etmedi
Elektronik üretiminde dünyanın en büyüğü olan Foxconn, aynı zamanda bir milyondan fazla çalışanıyla istihdam konusunda da rakip tanımıyor. iPhone başta olmak üzere dünya genelinde milyonlarca satan popüler pek çok cihazın üretimini üstlenen Foxconn, yoğun talebin üstesinden gelebilmek için robot teknolojisinden istifade etmeye karar vermişti.
Foxbot adını taşıyan ve her birinin maliyeti en az 25.000 dolar olan binlerce robotu üretim bantlarında kullanmaya başlayan şirkete, en büyük müşterisi olan Apple'dan veto geldi. Elde edilen bilgilere göre, Foxconn'un gelişmiş robotları, 0.05mm tolerans ile kendi sınıfında oldukça yüksek hassasiyetle çalışıyor olsa da, Apple'ın üretim standartlarını karşılayacak seviyede ince işçilik yapamıyorlar.
Üretim hassasiyetindeki toleransı 0.02mm olan Apple, işte bu nedenden ötürü kendi ürünlerinin çıktığı bantlarda Foxbot'ların kullanımına onay vermedi. Foxconn tarafı, robotlarını geliştirmek ve daha yüksek hassasiyetle üretim yaptırabilmek için yeni bir yatırım planını gündeme alsa da, ilgili ar-ge çalışmasının yıllar süreceği tahmin ediliyor. Bu gelişmenin sonucu olarak, Apple'ın üretim sürecinde insan faktörü, önümüzdeki yıllarda da temel üretim gücü olmaya devam edecek.
Şu anki Foxbot robotlarında, otomotiv endüstrisindeki robot teknolojilerini baz alan Foxconn, daha yüksek becerikliliğe sahip robotlar için mevcut tasarımları uzun vadede görevden alıp, çok sayıda parmağa sahip yeni robot kollar dizayn etmeyi amaçlıyor. Emekliliğe çıkması olası görünen mevcut robotlar ise, ucuz ve markasız cihaz üretimi yapan dolayısıyla Apple kadar yüksek standartlar peşinde olmayan Çinli üreticilerin değerlendirmesi muhtemel görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1428 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, Apple ve
2 etiket daha foxconn üretim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim