Anlık Bildirim

Galaxy Note 3 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor : OIS kamera, Android 4.3, 3450mAh gücünde batarya

Galaxy Note 3 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor : OIS kamera, Android 4.3, 3450mAh gücünde batarya

Samsung'un yılın ikinci yarısı için planladığı yeni Note üyesi Galaxy Note 3, 4 Eylül itibariyle üzerindeki sır perdesini kaldıracak. Model ile ilgili pek çok iddia gündeme gelirken, yavaş yavaş gerekli cihaz sertifikasyonları da alınmaya başlandı.

Modelin son uğradığı kurum ise DLNA birliği oldu. Gerekli onayı alan modelin böylece bazı özellikleri de netleşmiş oldu. Bunlardan birisi Android 4.3 işletim sistemi oldu. Google'ın Temmuz sonunda tanıttığı Android 4.3 sürümü bir değişiklik olmaz ise ilk kez bir cihaz üzerinde önyüklü gelecek. Modelin diğer bir özelliği ise 5. nesil WiFi yani 802.11 ac standardına yer veriyor olması. Bu standart daha güçlü ve daha uzun mesafelerde bağlantılara imkan tanıyor.

Kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre ise modelin 13MP çözünürlükteki kamerası optik görüntü sabitleme - OIS desteği sunacak. Bu özellik Galaxy S4 modelinde yer almazken, Galaxy Note 3 modeline ekleneceği uzun zamandır dile getiriliyor.

Gündeme gelen diğer bir bilgi ise modelin bataryasının 3450mAh gücünde olacağı. Phablet segmentinde Galaxy Note 3 böylece en güçlü üçüncü bataryaya sahip olacak. Birinci sırada ise Çinli bir üreticinin 5000mAh gücünde bataryaya sahip 5.5 inçlik bir Phablet modeli ve ikinci sırada 4050mAh gücünde bataryaya sahip Huawei Ascend Mate var.

Galaxy Note 3 batarya açısından rakiplerini de geride bırakıyor. Sony Xperia Z Ultra 3000mAh bataryaya sahipken, HTC One Max muhtemelen 3000mAh bataryaya sahip olacak. Galaxy Note 2 3100mAh gücünde, Galaxy Note 2500mAh gücünde, Galaxy Mega ise 3200mAh gücünde bir bataryaya sahipti.

Hem ekran boyutu hem de çözünürlük açısından büyüyen Galaxy Note 3, diğer bileşenler de hesaba katıldığında daha fazla enerjiye ihtiyacı olan bir akıllı telefon konumunda. Bu bakımdan Samsung'un batarya gücünü artırması normal karşılanabilir.

Modelin Snapdragon 800/Exynos 5 Octa, 5.7 inçlik Full HD Super AMOLED ekran, 2GB (3GB?) RAM, 16GB/32GB/64GB depolama kapasitesi, microSD desteği, S-Pen teknolojisi, geliştirilmiş TouchWiz Nature arayüzü gibi özellikler sunması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2295 kez okundu.
54 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim