Anlık Bildirim

Galaxy S5 Active resmen lanse edildi

Galaxy S5 Active resmen lanse edildi

Samsung'un suya ve toza dayanıklı amiral gemi versiyonlarını tanımlayan Active serisine dün itibariyle yeni bir üye daha resmen eklenmiş oldu.

Uzun süredir beklendiği gibi yeni üye Galaxy S5 Active. Geçen yıl su kaçırma problemleri ile boğuşan Galaxy S4 Active'nin ve suya dayanıklılık sunan Galaxy S5 amiral gemi modelinin ardından Samsung'un bu seriyi nasıl devam ettireceği merak konusuydu. 

Samsung geleneği yine de bozmadı ve Galaxy S5 Active modeline resmiyet kazandırdı. Ancak Galaxy S5 Active şu an sadece AT&T operatörü için ABD'de duyurulmuş durumda ve uluslararası pazarlara ne zaman çıkacağı bilinmiyor.

Samsung bu versiyonda çok fazla donanım farkı koymamaya çalışmış. Örneğin 5.1 inçlik Super AMOLED Full HD ekran, 2GB RAM, Snapdragon 801 AC yongaseti, 16MP çözünürlükte kamera, nabız ölçer, 2800 mAh gücünde batarya gibi özellikler aynen korunmuş.

Dayanıklılığa odaklanması sebebiyle cihazın bazı artıları mevcut. Öncelikle IP67 ve 810G sertifikalarının olduğunu belirtelim. IP67 sertifikası cihazın toza ve 1 metreye kadar su altına 30 dakika boyunca dayanıklı olduğunu gösteriyor. 810G askeri sertifika ise düşmelere ve şoka dayanıklı olduğunu ifade ediyor. IP67 sertifikası hatırlanacağı üzere Galaxy S5 modelinde de mevcuttu. 
Samsung bunun için cihazda metal kaplama arka kısım ve metal çerçeve seçimini tercih etmiş. Köşeler ise kauçuk dirseklerle korunmuş. Metal eklemelere rağmen cihazın kalınlığı 8.9mm, ağırlığı ise 170gr seviyesinde kalmış. Samsung'un yine fiziksel menü tuşlarını unutmadığı görülüyor.

Galaxy S5 Active modelinde dış mekan aktivitelerini seven kullanıcılara yönelik olarak atanmış bir tuş da bulunuyor. Bu tuşa tıklandığı zaman istenen dış mekan uygulamalarını tek bir pencerede ekrana getiriyor. 

Operatör olduğu için cihaz kontratlı olarak satılıyor. 24 aylık kontratlarda 200$ maliyeti olan cihazın üç farklı renk seçeneği ile geleceği belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1734 kez okundu.
65 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim