Anlık Bildirim

Galaxy S6 benchmark skorlarının ortaya çıktığı iddia ediliyor

Galaxy S6 benchmark skorlarının ortaya çıktığı iddia ediliyor

Samsung'un gelecek yıl için hazırladığı ve Project Zero kod adıyla önemli yeniliklere imza atacağı iddia edilen yeni Galaxy S amiral gemi modelinin benchmark skorlarının ortaya çıktığı iddiası gündeme geldi. 

AnTuTu üzerinde ortaya çıkan cihaz SM-G925F model numarasını taşıyor ve muhtemelen Avrupa'ya gönderilecek Galaxy S6 sürümünü temsil ediyor. Benchmark bilgilerinde Galaxy S6 modelinin oldukça büyük bir boyut sıçraması yapacağı görülüyor. 

Bilgilere göre Galaxy S6 modelinde 5.5 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran yer alıyor. Galaxy S3'ten bu yana 0.1 veya 0.2 inçlik boyut artışı yaşayan seride uzun bir aradan sonra 0.4 inçlik bir sıçrama olduğunu görüyoruz. 

İşlemci tarafında ise 1.8GHz saat hızına kadar çıkabilen 64-bitlik Exynos 7420 Octa yongaseti kullanılıyor. Karakteristik olarak Galaxy Note 4'te kullanılan Exynos 5433'e benzeyen Exynos 7 Octa, daha düşük güç tüketimi ve farklı optimizasyonlar sunacak. Cortex-A53 ve Cortex-A57 çekirdeklerini big.LITTLE formunda sırayla devreye sokan yongaseti gerekirse 4 adet Cortex-A57 çekirdeğinin yanında aynı anda bir, iki, üç şeklinde giden Cortex-A53 çekirdeklerini de çalıştırabilecek. Yongasetinde Mali-T760 grafik birimi yer alıyor. 

Galaxy S6 modelinin arka kısmında 20MP çözünürlükte muhtemelen Sony imzalı bir sensör yer alırken, ön kısmında da 5MP çözünürlükte bir kamera bulunuyor. Modelde 3GB RAM, Android 5.0 işletim sistemi, 32GB depolama kapasitesi şeklinde özellikler olduğu belirtilmiş. 

Skorların ne kadar gerçekçi olduğu bilinmiyor. Ayrıca bu cihazın prototip olması yüksek ihtimal. Bu bakımdan bazı özellikler nihai sürümde değişiklik gösterebilir. Modelin MWC 2015 etkinliğinde tanıtılması beklenirken, tamamen metal kasa gibi premium özelliklerle donatılacağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
794 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s6
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim