Anlık Bildirim

Galaxy S9 Plus parçalarına ayrıldı: Onarılabilirlik puanı belli oldu

iFixit, Galaxy S9 Plus akıllı telefonunu parçalarına ayırdı ve onarılabilirlik puanını belirledi. 10 üzerinden 4 puan alan Galaxy S9 Plus'ın tamiratı pek de kolay değil.
Galaxy S9 Plus ön siparişlerinin dağıtımına başlanmasıyla birlikte cihazın karanlıkta kalan noktaları da aydınlatılmaya başlandı. iFixit mühendisleri, telefonu parçalarına ayırdı ve Galaxy S9 Plus'ın en önemli özelliklerinden birisi olan yeni  değişken kamera diyafram yapısı için kullanılan teknolojiyi de gün yüzüne çıkardı. Onarılabilirlik puanı vermeyi de ihmal etmeyen iFixit ekibi, Galaxy S9 Plus'ın tamir edilebilirlik puanını 10 üzerinden 4 olarak belirledi. 
Samsung, değişken diyafram açıklığına sahip kamera kullanırken tipik beş kanatlı fotoğraf makinelerinden farklı olarak çember şeklinde iki adet kanat kullanıyor. Samsung'un kullanmış olduğu teknoloji fotoğraf makinelerine kıyasla kameranın işlevselliğini kısıtlasa da kameranın nispeten küçük ve çıkıntısız olmasına yardımcı oluyor. 
Ön tarafta yer alan kamera ve iris tarayıcı sistemi ise hemen hemen Galaxy S8 Plus ile aynı. Samsung, her ne kadar 3 boyutlu AR Emojilere yer verse de bunun için iPhone X'da olduğu gibi harici bir donanım bileşeni kullanmamış. Bu da Samsung'un tamamen yazılım tabanlı olan "AR Emoji" özeliğini bir yazılım güncellemesi aracılığıyla diğer amiral gemisi modellerine sunabileceği anlamına geliyor. iFixit mühendislerinin telefonu parçalarına ayırırken toplamda adet 4 görüntü algılayıcı sensörünü yerinden çıkardıklarının altını çiziyor. 
Çoğu parçası birbirinden bağımsız ve modüler yapısıyla kolay bir şekilde yerinden çıkartılsa da iFixit mühendisleri, ekran ve pili yerinden sökerken bir hayli zorlanıyor. Bu da Galaxy S9 Plus'ın onarılabilirlik puanının düşmesine sebep oluyor. 
Kavisli ekranıyla narin bir telefon olan Galaxy S9 Plus'ın ekran değişimi oldukça zor zira ekran değişimi yapabilmek için telefonun tüm aksamlarını sökmeniz gerekiyor. Galaxy S9 Plus'ın bileşenlerinin söküldüğü anları aşağıda yer alan videodan izleyebilirsiniz. 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9332 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ifixit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim