Anlık Bildirim

GeForce GTX 960 nihayet ortaya çıktı; İşte kart ve detayları

GeForce GTX 960 nihayet ortaya çıktı; İşte kart ve detayları
Nvidia'nın uzun süredir merakla beklenen yeni nesil ekran kartı GeForce GTX 960'ın tüm detayları ile ortaya çıktı. Nvidia henüz resmi lansmanı yapmasa da, sızdırılan bilgiler kartın tüm detayları hakkında kapsamlı bilgi vermeye yetiyor. Bu ayın ortalarına doğru görücüye çıkacak olan kart,  Maxwell 2.0 mimarisini kullanan GM206 grafik işlem biriminden gücünü alıyor.
28nm üretim geometresi ile geliştirilen GM206, teknik özellik seviyesinde GeForce GTX 970 ve GTX980 modellerindeki GM204 GPU'sunun daha az SMX ünitesine sahip versiyonu gibi düşünülebilir. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte, GeForce GTX 960'ın üç farklı versiyonu olabilir ve belki bunların en yüksek performanslısın da kırpılmış bir GM204 GPU'su da görebiliriz.
En çok merak edilen konuya cevap vereyim isterseniz, GeForce GTX 960'ın bellek veri yolu 128-bit. Acaba 192-bit veya 256-bit olur mu diye çok fazla soru vardı lakin kart 128-bit ve ilk modellerinde 2GB GDDR5 bellek bulunuyor. Ancak lansmandan kısa bir süre sonra AIB dediğimiz ekran kartı üreticilerinin özel tasarımları çerçevesinde 4GB bellekli kartları da göreceğiz diyebilirim.
Teknik özellikler %100 kesin olmamakla birlikte en iyi koşullarda GeForce GTX 960'da 1280 adet paralel işlem birimi olmasını bekliyoruz. Ancak bu sayı, Nvidia'nın tercih edeceğiz konfigürasyona göre 1024 te olabilir. Kesin olansa GPU'nun boyutu itibariyle bazı ünitelerin kapalı olması. Yine tercih edilecek GPU konfigürasyonuna göre kartın doku ünitesi sayısının 64-80 arasında, ROP birimlerinin sayısının da 36-40 arasında değişmesi bekleniyor. Saat hızlarına baktığımızda ise GPU'nun ~1178MHz, belleklerin ise Nvidia klasiiği olarak 7010MHz'de çalışması bekleniyor.
MSI'ın sızan görselleri gösteriyor ki, Nvidia lansman günü için herhangi bir tasarım sınırlamaması getirmiş. Biri Gamin diğeri de sattığı 100 milyonuncu GeForce ekran kartı şerefine hazırladığı 100 GE serisine üye güçlü soğutucular ile donatılmış iki özel versiyon hazırlayan MSI'ın yanı sıra pek çok firmanın da özelleştirilmiş modellerini anons etmesi bekleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre GeForce GTX  960 için NDA 15 Ocak tarihinde kalkacak yani 10 gün sonra her şey ortaya çıkacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7621 kez okundu.
34 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
erdi özüağ, çıkış tarihi ve
3 etiket daha teknik detay nvidia haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim