Anlık Bildirim

Gigabyte, harici bir GPU kutusu hazırlıyor

Oyuncu dizüstü modellerine güçlü bir grafik kartı desteği arayan kullanıcılar için harici çözümler çoğalıyor. Gigabyte gelecek yıl için harici bir kutu tasarımı hazırlıyor.

Özellikle Thunderbolt 3 teknolojisinin kullanıma sunulması ve USB Type-C bağlantısı üzerinden destek verilmesi, harici ekran kartı kutularının da ilgi görmesini sağladı. Asus, Powercolor ve Razer’ın ardından Gigabyte da kendi ekran kartı kutusu için kolları sıvadı.

Özellikle güçlü grafik kartına sahip olmayan dizüstü modelleri için USB Type-C üzerinden harici bir grafik kartı desteği sunabilmek bu sayede mümkün hale geldi. Yeni bir oyuncu dizüstü bilgisayarına binlerce dolar dökmek yerine kutu ve ekran kartı almak daha avantajlı gibi görünüyor.

Rakiplerinin aksine Gigabyte, biraz daha güçsüz bir kutu tercihi yapmış. Kutu içerisinde sadece 250W seviyesinde bir güç kaynağı kullanılmış. Bu da, en fazla 175W ısıl tasarım gücüne sahip ekran kartlarının kullanılmasına imkan tanıyor. Zira en yüksek güç tüketiminde dengeyi koruyabilmek için en az yüzde 25 civarında bir farkın korunması gerekiyor. Yani Nvidia GTX 1080 gibi ekran kartı az bir farkla liste dışı kalıyor.

Gigabyte, halen kutusunun erken aşamada olduğunu ve nihai sürümde 350W güç kaynağına geçiş yapabileceğini ifade ediyor. Bu durumda 262.5W ısıl tasarım gücüne sahip ekran kartlarını kullanmak mümkün olabilecek. Yani muhtemel bir GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı bile kutu içerisine girebilir.

Gigabyte henüz yeni kutusunun ne zaman satışa sunulacağını açıklamadı ancak yıl sonuna yetişemeyeceği tahmin ediliyor. Rakipleri gibi yeni kutunun fiyatının da 499$-599$ arasında konumlanacağı ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim