Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 480, 1.2GHz hızında çalışıyor

AMD’nin Polaris tabanlı yeni gözdesi Radeon RX 480 ekran kartı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Henüz açıklanmayan frekans değerleri ile ilgili yeni bir bilgi geldi.

Polaris grafik mimarisinin ilk örneği Radeon RX 480 ekran kartını hafta ortasında tanıtan AMD, bununla birlikte frekans değerleri ile ilgili bir bilgi vermemişti. Ekran kartının hangi hızlara sahip olduğuna dair bir ipucu internete sızdırıldı.

Sızdırılan görsele göre, ekran kartının frekans hızı 1266MHz seviyesinde. Bu değer taban hız mı yoksa aşırtılmış hız mı belli değil ancak daha önceki sızıntılarda, 1305MHz civarında bir hızdan bahsediliyordu. Muhtemelen bu taban hız ve 1266MHz-1305MHz şeklinde bir aralığa şahit olabiliriz.

Frekans değerleri, ekran kartının ciddi bir hız aşırtma potansiyelinin olduğunu gösteriyor. Hali hazırda 5.5 TFLOPS performans değeri ile Radeon R9 390X ekran kartını geride bırakıyor. Nvidia tarafında ise GTX 980 ekran kartının biraz altına konumlanabileceği tahmin ediliyor. Hatta CrossFire yapısında iki adet RX 480 ekran kartı, GTX 1080 ekran kartını geride bırakabiliyor.

Özellikle orta seviyede akıcı bir şekilde Full HD veya 1440p çözünürlükte oyun oynamak isteyenlerin karta akın etmesi bekleniyor zira 199$-229$ fiyat etiketi gerçekten oldukça uygun. Sanal gerçeklik için en ucuz kart olması da, eğlence merkezlerinin bile bir numaralı tercihi olmasını sağlayabilir.

14nm FinFET süreci ile geliştirilen ekran kartında, 2304 Stream işlemcisi, 36 adet işlem birimi, 4GB/8GB GDDR5 bellek, 8GHz bellek frekansı, 256-bit bellek veriyolu, 256GB/s bellek bant genişliği gibi özellikler yer alıyor. Ekran kartının 30 Haziran itibariyle piyasada olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9224 kez okundu.
21 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 480 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim