Anlık Bildirim

Google Chrome, rakipleriyle arasındaki farkı açıyor

Tarayıcı savaşları son hız devam ederken Google Chrome rakiplerinin önünde gitmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre popüler tarayıcı pazar payını gittikçe arttırıyor.
Her ne kadar Microsoft şu anda kendi Chromium tabanlı tarayıcısını geliştiriyor olsa da, bu durum kullanıcıların Google Chrome'u bir gecede terkedecekleri anlamına gelmiyor. Zira NetMarketShare'ın son raporu Google'ın tarayıcısının rakiplerine fark attığını gösteriyor.

Chrome rekor kırdı

NetMarketShare tarafından yayınlanan en son istatistikler, Google Chrome’un pazar payının Mayıs’ta büyük oranda arttığını ve Google’ın tarayıcısı ile Mozilla Firefox arasındaki mesafenin her ay arttığını ortaya koydu. Google Chrome pazar payını Nisan ayında yüzde 65.64'ten, yüzde 67.90'a çıkardı ve bu tarayıcının 2019 yılında görebileceği en yüksek oran.
 
Google Chrome, rakipleriyle arasındaki farkı açıyor
Öte yandan, piyasadaki diğer tüm büyük tarayıcılar Mayıs ayı boyunca düşüş gösterdi. Chrome'un bir numaralı rakibi Mozilla Firefox'un pazar payının yüzde 10.23'ten, yüzde 9.46'ya düştüğü belirtilirken, Internet Explorer 11'in ise yüzde 7.49'dan, yüzde 6.71'e düştüğü açıklandı. Edge tarayıcısı da, Windows 10'un pazar payını arttırmasına rağmen, Nisan ayında yüzde 5.53'ten Mayıs'ta yüzde 5.36'ya kadar gerileme gösterdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10386 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, chrome ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim