Anlık Bildirim

Bilgisayar sistemlerinde 64-bitlik donanımlara geçeli yıllar oldu ancak halen yazılım tarafında bir yeknesaklık sağlanmış değil. Örneğin Chrome tarayıcısı yola 32-bit olarak başladığı için halen milyonlarca sistemde bu şekilde kurulu durumda.

Değişim başlıyor

Google yaptığı yeni hamle ile artık uyumlu tüm Windows sistemlerini 64-bitlik Chrome sürümüne geçirmeyi planlıyor. Kullanıcı 64-bitlik Windows işletim sistemi kullanıyorsa ve en az 4GB RAM bellek varsa tarayıcı otomatik olarak 64-bitlik sürüme güncelleniyor. Elbette otomatik güncellemenin açık olması gerekiyor.

64-bit sürümüne geçiş ile birlikte tarayıcının daha verimli bir bellek yönetimi yürütmesi, grafik performansını arttırması ve güvenlik araçlarını geliştirmesi bekleniyor. Elbette bu söylediklerimiz 32-bitlik sürümden geçenler için geçerli. Hali hazırda 64-bitlik sürümü kullananlar zaten bu avantajlardan faydalanıyor. Yeni özellik Chrome 58 sürümü ile hayata geçiyor. Yine de 32-bit kullanmak isteyenler için Google’ın ilgili sitesinde bir indirme linki yer alacak.

Dİğer taraftan Chrome 59 beta sürümü de denemeye sunuldu. Yeni sürümde bildirimlerin varsayılan macOS bildirim arayüzüne benzetildiği ve hareketli PNG dosyalarının yerleşik olarak desteklendiği ifade ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim