Anlık Bildirim

Google Glass otizmli çocuklar için umut kaynağı olabilir

Google'ın başarısızlıkla sonuçlanan giyilebilir teknoloji girişimi Google Glass, çok ilham verici bir misyonla geri döndü. Cihaz, yeni geliştirmeler ile otizmli çocuklar için umut kaynağı olabilir.
Google Glass otizmli çocuklar için umut kaynağı olabilir
 
Geçtiğimiz yıllarda Times dergisi tarafından 2012 yılının en önemli icadı olarak tanımlanmış olan Google Glass, üzerinde optik bir ekran bulunan gözlük şeklinde, giyilebilir bir bilgisayar. Cihaz, tanıtıldığı ilk günlerde internet kullanıcıları tarafından oldukça fazla ilgi ve beğeni çekmişti ancak yanlış fiyat politikası, teknik yetersizlikler gibi sebeplerle yere çakılmıştı. Fakat Google girişiminin başarısızlığı üzerine pes etmedi ve cihaz üzerinde yenilikçi geliştirmeler yapmaya devam etti.
Google Glass, bir grup araştırmacı tarafından otizmli çocukların iletişim becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla yeniden tasarlandı. Otizm iletişim sosyal etkileşim sorunları, kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla kendini belli eden ve ömür boyu devam eden bir gelişim bozukluğu. Aynı zamanda bireylerin göz teması kurabilmelerini , mimikleri ve beden dilini anlamlandırarak yanıt verebilmelerini olanaksız kılan bir rahatsızlık.
Otizmli çocuklar için tasarlanmış olan yeni Google Glass, otizmli çocuğun iletişim kurduğu kişinin yüz ifadelerini kaydediyor ve görüntüleri cihaza bağlı olan akıllı telefona yolluyor. Telefondaki uygulama ise yapay zeka yardımıyla, mutluluk, hüzün, öfke, iğrenme, şaşkınlık, korku, aşağılama ve sakinlik olmak üzere sekiz temel ifade arasındaki ayrımı yapıyor. Bu sayede otizmli çocuk, iletişim kurduğu kişinin jest ve mimiklerini rahatça anlamlandırabiliyor ve iletişimin bir parçası haline gelebiliyor. 
14 farklı çocukta yapılan araştırmada, çocukların 12’sinde oldukça olumlu sonuç alındı. Araştırmada olumlu sonuç alınan 12 çocuğun ailelerinin verdiği bilgilere göre çocuklar artık göz kontağı kurma konusunda çok daha başarılı.Çalışmanın büyük ölçekte başarılı olup olmayacağı şu an için merak konusu ancak umut ediyoruz ki Google’ın bu atılımı pek çok teknoloji devine ilham kaynağı olur ve bu alanda pek çok yeni çalışmanın yapılmasına öncülük etmiş olur.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim