Anlık Bildirim

Google, Google.com'un tehlikeli bir web sitesi olduğunu düşünüyor

Google'ın "Güvenli Tarama" teknolojisi Google.com web sitesini "kısmen tehlikeli" olarak değerlendirdiği ortaya çıktı. Ancak bunun oldukça mantıklı bir açıklaması olabilir.
Web sitelerinin ziyaret için tehlikeli olup olmadığını öğrenmek adına sorgulama yapabileceğiniz Google'ın "Güvenli Tarama Site Durumu" (Safe Browsing Site Status) denetleyicisinin, Google.com'u kısmen tehlikeli web sitesi olarak algıladığı ortaya çıktı. Sorugulama yaptıktan sonra "Bu web sitesindeki bazı sayfalar, ziyaretçilerin bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılım yüklemektedir" şeklinde bir uyarı görüntüleniyor. Bu kesinlikle tuhaf bir durum ancak Washington Post'un belirttiği gibi gayet mantıklı bir açıklaması olabilir.
Güvenlik denetiminin alt kısmında "Panik olmayın. Kullanıcılar bazen normalde güvenli olan web sitelerinde kötü içerik yayınlarlar. Güvenli Tarama, web yöneticisi kötü içeriği temizlediğinde güvenlik durumunu güncelleyecektir" diyor. Washington Post'un da işret ettiği gibi bazı insanlar kötü niyetli içerik barındırmak için Google'ın hizmetlerini kullanmış olabilirler.
Güvenli Tarama denetleyicisi, Tumblr ve popüler kod paylaşım sitesi github.com gibi kullanıcıların içerik gönderdiği çoğu web sitesini kısmen tehlikeli olarak görebilir. Bunların hepsi aracın mükemmel olmadığını gösteriyor. Eğer denetleyici ziyaret ettiğiniz URL'nin güvenli olduğunu söylese bile dikkatli olmakta fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim