Anlık Bildirim

Google Play Store'daki 172 kötü niyetli uygulama, 335 milyon kez indirildi

Yayınlanan yeni bir rapor Google'ın uygulama marketinin ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. Eylül verilerine göre 172 kötü niyetli uygulamanın 300 milyondan fazla kez indirildi.
Google'ın uygulama marketin Play Store'un son derece tehlikeli yazılımlar barındırdığı sık sık haberlerimize konu oluyor. Şirket bu duruma bir çözüm getiremezken, yeni yayınlanan bir güvenlik raporu ise tehlikenin boyutlarının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Google Play Store tehlike saçmaya devam ediyor

ESET güvenlik araştırmacılarından Lukas Stefanko, Google Play Store'un Eylül ayı raporunu paylaştı. Verilere göre sadece Eylül ayında 172 kötü niyetli Android uygulamasının tespit edildiği belirtilirken, bu uygulamaların kullanıcılar tarafından 335 milyon kez indirildiği raporlandı. Bu uygulamalar arasında adware, abonelik dolandırıcılığı, gizli reklamlar, SMS premium aboneliği ve daha birçok kötü niyetli yazılım yer alıyor.
Yıllardır Android platformunun son derece savunmasız ve güvenlik zaafları içerdiği tartışılırken, Google'ın bu önemli konu hakkında radikal kararlar almaması ise düşündürücü. Özellikle Google Play Store'da yer alan milyonlarca vasıfsız ve kötü niyetli uygulamanın sisteme yüklenmesinin önüne geçilmesi, sıkı incelemeler ve yönergelerin devreye sokulmasının gerekliliği ise kullanıcıların ortak düşüncesi diyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim