Anlık Bildirim

Google geliştiricisi: "Kamera erişim iznine sahip iPhone uygulamaları casusluk yapabilir"

iPhone sizi gizlice izliyor olabilir. Google çalışanı Felix Krause, iOS'in büyük güvenlik açığını ortaya çıkardı. Kameraya erişim izni olan uygulamalar gizlice kayıt yapabiliyor.

Google geliştiricisi: 'Kamera erişim iznine sahip iPhone uygulamaları casusluk yapabilir'

Google'ın geliştirici ekibinden Felix Krause, kişisel blogundan yayınladığı yazıda kamera erişim iznine sahip uygulamaların kamera açık olmasa dahi kullanıcıyı izleyebileceğini söylüyor. Büyük güvenlik sorunları yaratabilecek bu açığın nasıl çalıştığını, kendi yazdığı uygulama ile gösterdi.

Uygulama ilk yüklendiği zaman kamera erişim için kullanıcıdan erişim izni istiyor. Bu izin, kamerayı kullanan tüm iOS uygulamalarının istediği erişim ile aynı. Asıl sorun bundan sonra başlıyor.


Erişim iznini alan uygulama, soru sormadan şunları yapabiliyor:

  • Hem ön hem de arka kameraya erişebiliyor.
  • Uygulama açık olduğu sürece kayıt yapabiliyor.
  • Kullanıcıya sormadan fotoğraf ve video kaydı alabiliyor.
  • Çektiği resimleri anında paylaşabiliyor.
  • Yüz ifadelerini algılamak için Face ID'yi kullanabiliyor.

Kamera erişim iznine erişen kötü amaçlı uygulamalar, kayda başladığını bildirmeden gizlice kayıt alıyor. Krause'un oluşturduğu test uygulaması da bunun bir örneği.

Krause'un oluşturduğu uygulama bir defa kamera erişim iznini aldıktan sonra kullanıcıya bir şey söylemeden resmini çekiyor ve resimleri uygulamanın akışında paylaşıyor. Arka planda da yüz mimiklerini takip ediyor ve kaydını tutuyor.


İşin kötü yanı uygulamanın kayıtta olup olmadığı fark edilmiyor. Bu sayede kötü amaçlı uygulamalar gizli toplantılarınızı izleyebilir, kullanıcının özel görüntülerini çekip paylaşabilir ve kamera ile çektiği görüntüleri kullanarak şantajda bulunabilir.

Şu An Tek Çözüm Bant Yapıştırmak

Krause, bu paylaşımı ile iOS'in gizlilik açıklarını vurgulamak için yayınladığını söylüyor. Bu güvenlik probleminden etkilenmemek istiyorsanız kamerayı bantla kapatabilirsiniz. Ayarlar>Gizlilik>Kamera sayfasından kameraya erişim izni olan uygulamaları görüntüleyebilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim