Anlık Bildirim

Google yakında aktivite ve konum verilerini otomatik silmeye izin verecek

Google'ın yeni sunduğu aracıyla birlikte kişisel verilerin düzenli olarak platformdan silinmesini sağlamak artık çok daha kolay hale geldi. Firmanın yeni aracı yakında herkesin kullanımına sunulacak.
Android cihazlar ve internet kullanımımızdan sürekli olarak veri elde eden Google, Avrupa Birliğinin de çabalarıyla bu davranışından yavaş yavaş vazgeçiyor. Geçtiğimiz aylarda, Google sunucularında bulunan tüm verilerinizi indirme, gözden geçirme ya da silme imkanı sunan Google, bu işlemleri periyodik hale getirmenize imkan sağlıyor.
Ortaya çıkan raporlara göre yakında kullanıcılara sunulacak bir özellik Google hizmetlerindeki ayak izinizi düzenli olarak temizlemenizi sağlıyor. Google’ın bu özelliği sunması kişisel veri gizliliğine gittikçe daha fazla önem verdiğini gösteriyor.
Bu silme aracı, Google’ın sunucularından verilerinizi tamamen silmenizi sağlıyor. İnternet ortamında bir şeylerin silinebileceğine her ne kadar inanmasak da Google, verilerimiz silinene kadar zaten reklam amaçlı satışlarını tamamlamış oluyor. Buradan sonrası firmanın sunucularında gereksiz yük demek, yani silinmesi herkesin yararına.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim