Anlık Bildirim

Grafik kartı satışları geçen yıl son çeyrekte düşüş gösterdi

Üretimi bir anda patlama yapan kripto para madenciliğine göre ayarlayan üreticiler, balonun sönmesi ile birlikte elde kalan stoklarla karşı karşıya.Bu yüzden de ekran kartı pazarında sürekli düşüş var

Adeta dibe vuran kripto para piyasasının en çok etkilediği sektör şüphesiz ekran kartı pazarı oldu. Kripto madencilerin kazmayı bırakması ve yeni ekipman almaktan vazgeçmesi nedeniyle düşüş de büyük oldu.

Düşüş sürüyor

Satış rakamlarına göre analiz yapan JPR raporuna göre geçen yıl son çeyrekte ekran kartı pazarı yüzde 2.65 oranında düşüş yaşadı. AMD yüzde 6.81 oranında düşerken Nvidia da yüzde 7.62 oranında kayıp yaşadı. Daha çok entegre birimler sattığı için Intel düşüşü yüzde 0.67 seviyesinde tutmuş.

Yıllık bazda ise tüm grafik birimi pazarının yüzde 3.3 düştüğü ifade ediliyor. Bağımsız ekran kartı segmentinde ise düşüşün yüzde 20 seviyesine kadar çıktığı vurgulanıyor.

Grafik pazarına en büyük etki haliyle PC bölümünden geliyor. PC satışları artmasına rağmen PC’lerde kullanılan bağımsız veya entegre ekran kartlarının oranında düşüş yaşandı. Bunun sonucunda PC’lerde bağımsız ekran kartı kullanımı yüzde 3.83 düştü. Diğer taraftan AIB ekran kartı satışlarının da yüzde 10.75 düştüğü ifade ediliyor.

Grafik kartı pazarını ayakta tutan aslında oyunculardı ancak son dönemde kripto para madenciliğine yatırım yapıldığı için stoklar elde kaldı. Yaz aylarına kadar bu stokların ancak eritilebileceği bunun sonucunda da pazarda düşüşün süreceği tahminleri yapılıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5443 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, nvidia ve
2 etiket daha amd Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim