Anlık Bildirim

HBM 2 bellekli Titan X halefi, Nisan ayında tanıtılabilir

Bu yılın ilk yarısı, grafik kartı pazarı açısından bir hayli sıcak geçecek. AMD'nin Polaris grafik mimarisinin yanında, Nvidia'nın da Pascal grafik mimarisi piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Bu yıl itibariyle Pascal grafik mimarisini temel alan ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, her segmentte AMD'nin karşısına bir veya iki model konumlandırmayı planlıyor. Nisan ayında düzenlenecek Nvidia GPU teknolojileri konferansında, firma tüm önemli silahlarını görücüye çıkaracak. 

Nvidia'nın bu yıl çok önem verdiği ekran kartlarından birisi GTX Titan X2 olacak. Elde edilen bilgilere göre, Titan X ekran kartının 1.5 veya 1.8 katı daha güçlü olması beklenen Titan X2, 16GB-32GB arası bellek ölçeklendirmesi ve 1TB/s bellek bant genişliği sunan yeni nesil HBM 2 bellek teknolojisi ile geliyor. Titan X2, sınıfında çift grafik birimli Radeon R9 Fury X2'nin karşısına çıkacak. Fiji mimarisini temel alan Radeon R9 Fury X2'nin HBM bellekle geleceği tahmin ediliyor. Bu bakımdan bellek teknolojisi olarak, Titan X2 rakibinin önüne geçmiş olacak. 


Haziran ayına doğru ise GTX 980 ekran kartına bir devam modelinin geleceği belirtiliyor. GP104 mimarisini temel alacak bu yeni kartta, HBM yerine GDDR5X bellek teknolojisine yer verilecek. Ekran kartının böylece 488GB/s bellek bant genişliği değerine ulaşması bekleniyor. Tahminler, yeni kartın orijinalden 1.5 kat daha güçlü olacağı yönünde.  

Diğer bir iddialı üye ise, GeForce GTX 980 Ti'nin devamı olacak. HBM 2 bellek ile desteklenecek yeni modelin yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacağı dile getiriliyor. Şimdilik elde edilen ilk kart bilgileri bunlar. Zaten, Nvidia'nın mevcut ekran kartlarının Pascal tabanlı devam modellerini piyasaya süremsi bekleniyordu. Bu bakımdan iddiaların doğruluk oranı yüksek. Özellikle yaz aylarında Nvidia ve AMD'nin kıyasıya bir lansman mücadelesi yaşanacak gibi görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4817 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia pascal ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim