Anlık Bildirim

HP Falcon'un rakibi Lumia 950 XL olacak

Hali hazırda Windows 10 mobil ile piyasaya çıkan ilk telefonlar Microsoft'un olsa da, gelecek yıl sürpriz isimlerden iddialı akıllı telefonlar bekleniyor. Bunlardan birisi HP.

WebOS hüsranı sonrasında akıllı telefon pazarından elini eteğini çeken HP, bazı Android tabletlerine telefon özelliği kazandırarak nabız yoklamaya başlamıştı. Gelecek yıl ise firmanın muhteşem bir geri dönüş yapmaya hazırlandığı konuşuluyor. HP Falcon adındaki amiral gemi modeli doğrudan Lumia 950 XL modelini hedef alıyor. 

MWC 2016 fuarında tanıtılması beklenen HP Falcon modelinde 5.8 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte ekran yer alırken, Snapdragon 820 yonga seti ile ekosistemin en güçlü akıllı telefonu olmaya aday. Şimdilik Snapdragon 820 yonga seti ile ilgili herhangi bir Windows 10 mobil bilgisi olmadığı için HP Falcon ekosistemde tek gibi görünüyor. Modelde 3GB RAM, 32GB/64GB depolama kapasitesi, 20MP çözünürlüğünde arka kamera, 12MP çözünürlüğünde ön kamera gibi özelliklerin yer alması bekleniyor. 

Bununla birlikte HP Falcon modelinin Lumia ailesine göre bazı dezavantajları mevcut. Örneğin cihazın ilk etapta kurumsal pazara sunulması bekleniyor. Yani bir müddet son kullanıcı bu cihaza erişemeyecek. Ayrıca HP'nin geniş olmayan dağıtım kanalları nedeniyle modelin çok fazla ülkeye gitmeyeceği tahmin ediliyor. Yine de firmanın nasıl bir koz ortaya koyacağı gelecek yılın ilk aylarında belli olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6240 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hp falcon, Mobil Teknolojiler ve hp
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim