Anlık Bildirim

HSBC, dünyanın ilk Blockchain temelli ticari işlemini gerçekleştirdi

HSBC Holding, Blockchain teknolojisi ile dünyanın ilk ticari finans işlemini yaptığını duyurdu. Bu işlem, uluslararası ticarette verimliliği arttırmak ve hataları azaltmak için önemli bir adım.
HSBC’nin yaptığı açıklamada; HSBC ve ING Bank’ın, gıda ve tarım grubu olan Cargill’e başarılı bir şekilde fon aktarımı yaptığı belirtiliyor. 
Blockchain’in, bankacılıkta kullanımının, bazı işlemlerdeki dolandırıcılık riskini azaltacağı ve işlemler sırasında kullanılan birkaç fazladan adımı ortadan kaldıracağı vurgulanıyor.  
HSBC tarafından yapılan açıklamada, söz konusu olan işlemde, Cargill için bir kredi mektubunun işlendiği söylenildi. Yapılan bu işlem, Blockchain teknolojisinin bankacılıkta kullanılmaya hazır olduğunu gösteriyor. 
Kredi mektupları, yapılan işlemlerdeki riskleri en aza indirmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden birisi. Bu yöntem, 2 trilyon dolardan fazla miktardaki işlemleri garantiye almak için kullanılıyor fakat aynı zamanda uzun süren evrak işleriyle uğraşmayı da gerektiriyor. Bu da işlem süresini ortalama 5 -10 gün uzatabiliyor.
HSBC Holding’in banka bölümünün “yenilik ve büyüme kolu” başkanı Vivek Ramachandran, kredi mektuplarının “fiziksel biçimde evrak aktarım yoluyla” yapılmasına dikkat çekti. Ayrıca yaptıkları Blockchain temelli işleme de değinen Ramachandran:” Bu işlemin kurumlar için anlamı; ticari işlemlerinin daha kolay, daha hızlı, daha güvenli ve daha şeffaf bir vaziyete geldiğidir.” dedi.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim