Anlık Bildirim

Halkbank hatalı döviz kurlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı

Halkbank, dün akşam saatlerinde güncel kurlardan çok daha düşük kurlarla alım-satım işlemleri gerçekleştirdi. Yaşanan bu hatadan kısa süre sonra banka, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.
Halkbank'ın internet sitesinde dün akşam saatlerinde döviz kurlarında çok ciddi bir düşüş yaşandığı fark edildi. Güncel dolar kurunun 6,55, euro kurunun ise 7,62 olduğu saatlerde banka, yaklaşık 40 dakika boyunca 3,72 TL’lik dolar kuru ve 4,32 TL’lik Euro kuruyla alım-satım işlemleri yaptı.
40 dakikalık süre zarfında bankadan toplam 3,3 milyon dolar ve 450 bin euro alımı gerçekleştirildi. Hatalı işlemlere çok kısa süre içerisinde müdahale eden Halkbank yetkilileri, yapılan alım-satım işlemlerini iptal etti ve banka yaptığı açıklamada  maddi olarak hiçbir şekilde zarara uğramadıklarını belirtti. Ancak sosyal medya kullanıcılarından bazıları hala söz konusu süre zarfında işlem yapabildiklerini iddia ediyor ve işlem dekontlarını paylaşıyorlar.
Öte yandan benzer bir kur manipülasyonunun Kuveyt Türk, İNG Bank , HSBC ve Tekstil Bank’ın web sitelerinde de meydana geldiği iddia ediliyor. Halkbank açıklamasında olayla ilgili çok fazla detaya yer vermese de pek çok sosyal medya kullanıcısı yaşanan olayların dış güçlere bağlı bir siber saldırı olduğunu iddia ediyor.
Halkbank’ın olaya ilişkin Twitter’dan ve web sitesinden yaptığı yazılı açıklama şu şekildeydi,
"Bankamız internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, Bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve Bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
Halkbank hatalı döviz kurlarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11693 kez okundu.
40 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
siber saldırı, döviz ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim