Anlık Bildirim

Haritalar servisinin Apple'a büyük etkisi

Firmanın başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından yapılan açıklamaya göre, herkese açık beta kararının en büyük sebebi Haritalar hizmetinin başlangıçta hayal kırıklığı yaratması.
Apple, tarihinde ilk kez iOS ve MacOS işletim sistemini açık beta olarak kullanıcıların denemesine açmış ve sürpriz yapmıştı. Aradan geçen uzun süre sonunda bu kararın arkasındaki sebep ortaya çıktı. 


Firmanın başkan yardımcısı Eddy Cue tarafından yapılan açıklamaya göre, herkese açık beta kararının en büyük sebebi Haritalar hizmetinin başlangıçta hayal kırıklığı yaratması. 


Hatırlanacağı üzere Apple, Google Maps harita hizmetinden vazgeçerek kendi hizmetini devreye sokmuştu. Büyük yankı uyandıran ve cesur bir hareket olarak nitelenen ayrılık kararı, sonrasında tam bir felakete dönüştü. 


Yanlışlıkla uçak pistlerine giden yolcular, milli parklarda biten ev adresi araması, normalde var olan uçurum gibi unsurların unutulması halen hafızalardaki yerini koruyor. 


Apple için bu sıkıntılar, daha fazla konuya ağırlık vermesine neden oldu. Scott Forstall, harita bölümüne yeni mühendisler kattı ve ayrıca stratejik satın alımlar yapıldı. Bir süre sonra, kullanıcının elini bile değmek istemediği bir hizmetten bugünkü noktaya gelindi. 


Harita hizmetinde yaşanan büyük sıkıntıların bir sonucu da, iOS ve MacOS sistemlerinin açık beta sürecine geçmesi oldu. Böylece başta Harita hizmeti olmak üzere pek çok bileşen, geliştirme aşamasında daha fazla kişinin kontrolünden geçti ve hatalar daha hızlı düzeltildi. 
Eddy Cue, eğer Harita hizmeti ilk günden itibaren düzgün çalışsaydı, açık beta sürecine asla geçmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Elbette bu noktada bir musibet bin nasihatten iyidir sözü ne kadar yerinde olur, kullanıcıya bırakıyoruz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim