Anlık Bildirim

Hata 53 için Apple'a karşı hukuk mücadelesi başlıyor

Touch ID sensörünü ilgilendiren bir bileşenin yan sanayi ile tamir edilmesi, iPhone'ların devre dışı kalmasına neden oluyor. Apple'ın bu konuda ne kadar haklı olduğuna artık mahkemeler karar verecek.

Apple'ın yan sanayi olarak tamir edilen iOS cihazlarını kullanım dışı bırakmaya başlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Touch ID sensörünün riske atılmaması için uygulanan bu yöntem, Apple tarafından da ısrarlı bir şekilde destekleniyor ancak hukuk büroları işin peşini bırakmamakta kararlı. 

İngiltere ve ABD'deki bazı hukuk büroları, Apple'ın bu stratejisi nedeniyle mağdur olan kullanıcılar adına Apple'a dava açmaya hazırlanıyor. Bürolar, Apple'ın Touch ID ile ilgili bileşenlerin tamiratı için sadece teknik servisleri yetkili kılmasını ve orijinal parçalar istemesini, tüketici kanunlarına aykırı buluyor. Zira bununla ilgili kullanıcılara yapılmış bir bilgilendirme yok. 


Apple'ın bu kararı sonrasında binlerce iPhone kullanıcısının mağdur olduğu ve cihazlarının çalışamaz hale geldiği ifade ediliyor. Hukuk büroları, iOS 9 güncellemesi sonrasında cihazları kullanım dışı kalan müşterilere çağrı yapmaya başladı. Gerekli görüşmeler yapıldıktan ve başvurular alındıktan sonra, mağdurlar adına mahkemeye başvurulacak. 

Şimdilik bu hareketlilik ABD ve İngiltere'de yaşanıyor. Elde edilen sonuçlara göre, dünyanın pek çok ülkesine yayılabilir. Bu durumda Apple'a karşı çok geniş kapsamlı bir hukuk mücadelesi başlamış olacak. Apple'ın bu hamleye karşı nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3655 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, error 53 ve touch id
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim