Anlık Bildirim

Hitachi'nin güvenlik kamerası bir saniyede 36 milyon resmi tarayabiliyor


Tüketici elektroniği alanında yaşanan önemli gelişmelerin yanında güvenlik yazılımı alanında da önemli yenilikler ortaya çıkıyor.

Hitachi Kokusai Electric firması tarafından geliştirilen güvenlik kamerası ve arka planını oluşturan güvenlik yazılımı resimdeki kişilerin yüzünü bir saniye içerisinde veritabanındaki 36 milyon resimle karşılaştırarak sonucunu verebiliyor.

Kamera video içerisinde veya resim içerisinde kişilerin yüzlerini tespit ederek anlık karşılaştırma yapıyor ve sonuçları küçük önizlemeler halinde ekrana döküyor. Bu önizlemeler bir video veya daha büyük bir resime link veriyor. Karşılaştırma yapılabilmesi için resimlerin en az 40 piksel çözünürlüğe sahip olması, videoların ise uyumlu formatta olması gerekiyor.

Hitachi temsilcileri yazılımın işleyişinin oldukça basit olduğunu ve benzer yüzleri bulabilen bir karşılaştırma algoritması kullandıklarını belirtiyor. Sistemin final sürümü ise firmanın yıl ortalarında başlayacak yeni mali yılında piyasaya sürülecek. Ön siparişler alınmaya başlandı.
Bu sayede güvenlik birimlerinin yaptığı kontrollerin süresi de oldukça kısalacak ve suç önleme veya suçluya ulaşma sistemleri daha büyük başarımlar elde edebilecek. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4464 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hitachi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim