Anlık Bildirim

Huawei, Android ve Windows işletim sistemlerinin alternatifini piyasaya sürüyor

Huawei, ABD'li şirketlerin ambargosuna karşılık yeni planını devreye sokuyor. Şirket 2020 yılı itibarıyla cihazlarında, Android ve Windows alternatifi işletim sistemlerini kullanıma sunacak.
ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ayın başlarında imzaladığı kısıtlamalar, Huawei'nin Amerikan şirketi tarafından geliştirilen yazılım ve donanımları kullanmasını yasaklıyor. Bu da şirketin artık Android ve hatta Windows işletim sistemlerini cihazlarında kullanamayacağı anlamına geliyor. Ancak Çinli şirket hazırlıklı olduğu bu durum için yeni planını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Huawei B planını devreye sokuyor

Huawei aslında uzun bir süredir ABD hükümetinden böyle bir karar beklediği için, kendi işletim sistemlerini geliştiriyordu. Zira birçok haberimizde de sizlere bu durumdan bahsetmiştik. Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu CNBC'ye yaptığı açıklamalarda, işletim sistemlerinin global versiyonunun 2020'nin ilk veya ikinci çeyreğine kadar uluslararası pazarlara hazır olabileceğini açıkladı.
Huawei'nin kendi işletim sistemini ancak Google'ın Android'i, Microsoft'un da Windows'u cihazlarından kalıcı olarak yasaklaması durumunda piyasaya süreceklerini belirten Yu, Huawei cihazlarda App Gallery uygulama mağazasının yer alacağını açıkladı. Hatta bu kararın erken açıklanması durumunda ise önümüzdeki sonbaharda Çin'deki Huawei akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarların kendi işletim sistemlerine sahip olacağını belirtti.
Richard Yu'nun diğer açıklamaları ise şu şekilde: "Bunu yapmak istemiyoruz ama ABD hükümeti yüzünden bunu yapmak zorunda kalacağız.  ABD'nin bu kararı sadece bizim için değil ABD'li şirketler için de kötü bir durum. ABD ile iş yapmak istiyoruz ancak başka bir çözümümüz ve başka bir seçeneğimiz yok."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19831 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, richard yu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim