Anlık Bildirim

Huawei ilk kez Apple’ı geride bıraktı

Akıllı telefon pazarında dengeler değişiyor. Huawei son aylardaki performansı ile Apple’ı geride bırakmayı başardı. Bakalım firma ikinciliğini ne kadar sürdürebilecek.

Huawei’nin akıllı telefon pazarında Apple’ı geride bırakmak için yoğun bir çaba sarf ettiği gözlerden kaçmıyor. Her geçen yıl satışlarını biraz daha arttıran firma artık Apple’ı geride bırakmaya çok yakın. Aylık performansta firma Apple’ı geçmiş durumda.

Nihayet oldu
 

Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre Haziran ve Temmuz aylarındaki akıllı telefon satışları ile Huawei en yakın rakibini geride bırakmış durumda. Yüzdelik dilime göre Huawei’nin Haziran ayında yüzde 11.5, Temmuz ayında ise yüzde 12 civarında satış payı elde ettiği görülüyor. Apple ise Haziran ayında yüzde 8.5 civarında gerilerken Temmuz ayında toparlanarak yüzde 11.9 seviyesine yükselmiş.

Bu rakamlarla Huawei artık global akıllı telefon pazarının iki numarası haline geldi. Elbette bunu ne kadar sürdüreceği daha önemli. Önümüzdeki dönemde Apple’ın iPhone 7S serisi ve iPhone 8 modelleri piyasaya çıkacağı için yılın dördüncü çeyreğinde firma satış rekoru kırabilir. Bu bakımdan Huawei’nin en azından yılın üçüncü çeyreği sonuna kadar ikinciliğini sürdüreceğini düşünebiliriz.

Pek çok analiz firmasının tahmini de Huawei’nin üçüncü çeyrek sonuna kadar ikinci kalacağı yönünde. Apple’ın yeni iPhone modelleri muhtemelen 22 Eylül itibariyle satışa sunulacak. Üçüncü çeyrek dilimine sadece 8 gün giriyor. Geçen yıl üçüncü çeyrek satışları düşüş yaşamıştı. Aynı çizgi devam ederse Apple yine düşüş yaşayacak. Bu da Huawei’nin yararına olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5489 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Apple ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim