Anlık Bildirim

Huawei'den çentiği tarihe gömecek adım

Huawei, son zamanlarda akıllı telefon dünyasında süregelen "çentik tasarımına" kendince bir çözüm üretmeyi hedefliyor. İşte Huawei'in çentikli ekranlara karşı geliştirdiği tasarım örneği:
Ekran/kasa oranını en üst noktaya taşıyabilmek için yeni nesil akıllı telefonlarda sıklıkla gördüğümüz çentikli ekran tasarımı, sanki bir mecburiyetmişçesine birçok üretici tarafından kullanılıyor. Essential Phone ile başlayıp iPhone X'la birlikte adeta bir akıma dönüşen bu tasarım anlayışı, sıkıcı bir hal almaya başlasa da Oppo ve Vivo gibi üreticiler, bu tasarıma karşı çözümler üretmeyi başardı. Peki ya çentik ihtiyacı neden doğdu?
 
Üreticilerin ekrandaki çerçeveleri minimize edip tamamen ekrandan oluşan bir kullanıcı deneyimini hedeflemesi ancak ön kamera, sensörler ve ahizenin nereye konumlandırılacağı sorusu bizleri çentikli ekranlarla tanıştırdı. Oysaki bu sorunun tek cevabının çentikli ekranlar olmadığını gördük. Oppo ve Vivo gibi vizyoner üreticilerin geliştirdiği sürgülü kamera çözümleri çentiğe karşı en büyük alternatif oldu. 

Huawei'den çentik dönemini sonlandıracak yeni tasarım 

ETNews kaynaklı bir habere göre, Huawei çentikli ekran tasarımına karşı yeni bir çözüm yolu arayışında. Aslında Huawei'in üzerinde çalıştığı bu tasarıma Essential Phone'dan aşinayız zira şirket, selfie kamerasını ekrana açmış olduğu küçük bir deliğe yerleştirmiş ve çentik tasarımının fitilini ateşlemişti. 
Huawei'in geliştirmiş olduğu yeni tasarım dilinin tamamen çentiksiz olduğunu söylemek doğru olmaz ancak çentikli alanın ciddi ölçüde daraltıldığını söyleyebiliriz. Selfie kamerasını ekranda açılan küçük bir deliğe yerleştiren Huawei mühendisleri, ahize ve sensörleri ise ekranın üst kısmına ayırdıkları ince bir çerçeveye sıkıştırmış. Bu sayede daha iyi bir ekran deneyimi sunan Çinli şirketin bu tasarımı kullanıp kullanmayacağı hakkında bir bilgiyse elimize geçmiş değil.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19389 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, çentik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim