Anlık Bildirim

Hyundai'nin pickup modeli "en kısa sürede" yollarda olacak

2015 yılında tanıtılan Santa Cruz konsepti üzerine geliştirilen Hyundai pickup'ın tasarım aşaması tamamlandı. 2020 yılında satışa sunulacak modelin ardından Kia versiyonu da gelecek. İşte detaylar...

Hyundai'nin pickup modeli 'en kısa sürede' yollarda olacak Tam Boyutta Gör
 

2015 yılında Santa Cruz konseptini tanıtarak pickup sınıfına girişin sinyallerini veren Hyundai sonunda atağa kalkıyor. Koreli şirket, Santa Cruz’u baz alan bir pickup modelini mümkün olan en kısa sürede satışa sunma hazırlığı içerisinde. Aracın Kia versiyonu da arkasından gelecek.

Özellikle ABD pazarında büyük ilgi gören pickup sınıfına giriş yapmak için oldukça hevesli olan Hyundai, elektrikliye geçiş sürecine odaklandığı için bu planını birkaç yıl erteleme kararı almıştı. Görünen o ki planı devreye sokma vakti geldi. İlgi çekici otomobillerin tanıtıldığı Los Angeles Otomobil Fuarı’nda konuşan yeni tasarım şefi Luc Donckerwolke, “Santa Cruz’u mümkün olan en kısa sürede yollarda göreceksiniz. Tasarım aşaması tamamlandı. Şimdi sıra üretim sürecinde” açıklamasında bulundu.

Kia versiyonu da farklı bir tasarımla gelecek 

2020 yılında satışa sunulması muhtemel olan Hyundai pickup’ın Ford Ranger ve Nissan Navara gibi kompakt modeller arasına mı yoksa Ford F-150 gibi büyükler ligine mi katılacağı henüz açıklanmadı. Dünya geneline hitap eden bir model olması adına ilk ihtimal daha mantıklı görünüyor. Fakat geçtiğimiz günlerde ABD’ye özel Palisade SUV modelini tanıtan Hyundai’nin pickup sınıfında da aynı yolu izleme ihtimali yok değil.

Hyundai’nin 2015 yılında tanıttığı Santa Cruz konseptinin kaputunun altında 190 beygir güç ve 300 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motor bulunuyordu. Üretim sürecinde hem tasarım hem de teknik açıdan nelerin değişeceğini çok yakında göreceğiz. Santa Cruz'un tasarımını aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20802 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Hyundai, hyundai pickup ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim