Anlık Bildirim

JK Shin : ABD pazarından memnun değiliz, dünyada 50 milyon Galaxy S3 sattık

JK Shin : ABD pazarından memnun değiliz, dünyada 50 milyon Galaxy S3 sattık

Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S4'ü tanıtmasının ardından Samsung mobil bölümü başkanı JK Shin, sıcağı sıcağına Wall Street Journal ile bir röportaj gerçekleştirdi. 

Son çeyrekteki satış rakamları ile ABD'de lider akıllı telefon üreticisi haline gelen Apple, Samsung'u da ikinci sıraya itti. Shin, ABD'deki pazar paylarından memnun olmadıklarını, global bir oyuncu oldukları için ABD pazarının kendileri için önemli olduğunu ve bu nedenle ilk kez Unpacked etkinliğini New York'da düzenlediklerini belirtti.

Giriş seviyesi akıllı telefon pazarında da etkin olduklarını vurgulayan Shin bu segmentte rekabete devam edeceklerini ancak ABD'de odak noktalarının üst seviye Galaxy serisi akıllı telefonlar olacağını ifade etti.

Google ile yaşandığı iddia edilen çatışma konusunda da net konuşan Shin, Android işletim sistemini sevdiklerini ve Google ile iyi ilişkilerini devam ettireceklerini belirtti. Shin, bir çatışma yaşandığını söylemlerinin ise doğru olmadığını dile getirdi.

Shin'e göre Windows  işletim sistemleri ile çalışan akıllı telefon ve tabletler çok iyi satışlar yapamıyor ve Avrupa'da da Windows tabanlı ürünlere talep oldukça düşük. Ancak Android için pazarda daima yer var.

Bada ve Tizen işletim sistemlerinin entegrasyonuna devam eden Samsung, çalışmalarını tamamlayıp ilk Tizen akıllı telefonları yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunmayı planlıyor.

Bu yıl ki satış hedeflerini de büyüten Samsung, akıllı telefon pazarının tümünden daha hızlı büyümek istiyor ve 400 milyondan fazla satış yapmayı bekliyor. Bugüne kadar satılan Galaxy S3 satışları ise 50 milyona ulaştı. Ayrıca Samsung esnek ekranlar için de ileri bir tarihi işaret ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1675 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim