Anlık Bildirim

Kanserle mücadelede yeni bir ilaç deneniyor: sonuçlar çok olumlu

Bir akciğer kanseri hastasında denenen yöntem sayesinde hasta tamamen kanserden kurtuldu. Buna karşın yöntemin geniş çaplı kullanıma geçmesi için biraz daha vakte ihtiyacı var.
Bundan 3 yıl önce 60 yaşındaki kanser hastası Bob Berry’e doktorlar 18 aylık bir ömrünün kaldığını söylemişlerdi. Çünkü Berry'nin vücudu artık tedavilere cevap vermiyordu. Şu an ise Berry üzerinde denenen yeni yöntem sayesinde 1 yıldır kanserden tamamen kurtulmuş bir şekilde sağlıklı bir yaşam sürüyor.

İngiltere’nin Ulusal Sağlık Servisi’nin de katılımıyla Dünya genelinde 6 merkezde gerçekleştirilen deneyde hastalara ismi gizli tutulan bir ilaçla immünoterapi birlikte uygulandı. Deney sonucunda ise Berry akciğer kanserinden tamamen kurtulmuş zira son yapılan taramalarda Berry’nin vücudunda herhangi bir kanser bulgusuna rastlanmamış. Doktorlar yine de uygulanan tedavi neticesinde alınan sonucun ne kadar dayanıklı olduğunu görmek için düzenli olarak hastayı kontrol etmeye devam ediyorlar. Berry ise aldığı sonuçtan oldukça memnun ve tedaviyi uygulayan uzmanlara minnettar olduğunu aktardı.
Kanserle mücadelede yeni bir ilaç deneniyor: sonuçlar çok olumlu
 
Son olarak yöntem ileride kanser vakaların tedavisinde kullanılabilir. Bununla birlikte uzmanlar tedavinin geniş çaplı uygulamalara geçmeden önce daha çok test edilmeye ihtiyacının olduğunu belirtti. Ayrıca doktorlar yöntemin Berry’de işe yaramasının her hastada olumlu sonuç alınacağı manasına gelmeyeceğinin altını çizdi. Yine de gelişme kanserin tedavisi açısından oldukça heyecan verici nitelikte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4745 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim