Anlık Bildirim

Karşınızda acil müdahale robotu Walk-Man

Acil müdahale ekiplerine destek amacıyla IIT tarafından geliştirilen robot Walk-Man görücüye çıkmaya başladı. Yeni yayınlanan videosunda acil bir duruma müdahale ediyor.
İtalya Teknoloji Enstitüsü tarafından 2015 yılından bu yana geliştirilen acil durum robotu Walk-Man'den yeni detaylar gelmeye başladı. Robotun, nükleer sızıntı ve yangına sebep olan bir deprem senaryosunda çekilmiş videosu yayınlandı.
Gelecekte insanoğlunun başına gelebilecek deprem, nükleer sızıntı, yangın vb. felaketlerde kullanılmak üzere geliştirilen Walk-Man bir önceki versiyonuna göre tam 31 kg hafifletilmiş. Alüminyum, titanyum ve magnezyum alaşımlarıdan yapılan robotun ağırlığı tam 102 kilogram. Geliştiriciler robotun ağırlığının düşürülmesi ile birlikte daha hızlı, dinamik ve dengeli bir yapıya kavuştuğunu belirtiyorlar.

Fukushima gibi felaketlerde kurtarıcı olabilir

Walk-Man 185 cm yüksekliğe sahip ve kolları ile 10 kg ağırlığında nesneleri taşıyabiliyor. 1 kw/s batarya ile yaklaşık olarak 2 saat çalışabilen robotun, acil bir duruma nasıl müdahale ettiğini ise videodan izleyebilirsiniz. Geliştiriciler Walk-Man'in, Fukushima Nükleer Santrali kazası gibi felaketlerde kurtarıcı olabileceğini belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3567 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, Boston Dynamics ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim