Anlık Bildirim

Küresel internet bağlantısında önümüzdeki 48 saat içinde kesintiler olabilir

Dünyanın dört bir yanındaki İnternet kullanıcıları ağ bağlantı hatalarıyla karşılaşabilirler çünkü ana alan adı sunucuları ve interneti kontrol eden ilgili altyapı bir süreliğine kapatılacak.
Alan adlarının ve IP adreslerinin kaydını tutmakla sorumlu olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN), Alan Adı Sistemini (DNS) veya internet adres defterini korumaya yardımcı olan şifreleme anahtarını değiştirecek. ICANN'e göre, bu bakım çalışmalarının özellikle siber saldırılarda bir artış gördüğümüz bu günlerde yapılması gerekiyor.

ICANN: Başarılı ön testler yapıldı

Communications Regulatory Authority (CRA) tarafından yapılan bir duyuruda, herkesin bundan etkilenmeyeceği ve bu durumun İnternet Servis Sağlayıcılarına bağlı olduğu belirtilirken şu açıklamalar yapıldı: "Daha netleştirmek gerekirse, ağ operatörleri veya İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS'ler) bu değişiklik için hazırlanmamışsa, bazı internet kullanıcıları etkilenebilir. Bununla birlikte, bu etki uygun sistem güvenlik uzantılarını etkinleştirerek önlenebilir."
Mobil Araştırma Grubu'nda analist olan Eldar Murtazin ise konuyla ilgili olarak: "İnternet kullanıcıları 48 saat içinde bazı zorluklarla karşılaşabilir. Bazı kaynaklara erişim ve internet sayfalarının yavaş yüklenmesi ile ilgili sorunlar olabilir. Eğer ki kullanıcılar, eski bir servis sağlayıcı kullanıyorlarsa ağa erişim sorunları yaşayabilirler." ifadelerini kullandı. ICANN yetkilileri de anahtar değiştirme sürecinin en az sorunla atlatılacağını gösteren bazı ön testler yapıldığını ve bu sürecin en az kesintiyle atlatılacağın beklediklerini açıkladılar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim