Anlık Bildirim

Kuzey Kore, Güney Kore’yi hacklemekle suçlanıyor

Nükleer denemeleri bütün dünya tarafından dikkatle takip edilen Kuzey Kore şimdi de komşusu Güney Kore'yi hacklemekle suçlanıyor. Yetkililer iddiaların doğru olabileceğini söyledi.
Söylentilere göre Güney Kore’nin ordu siber savunma merkezi, komşu ülke tarafından siber saldırıya uğradı. Kuzey Kore'nin, ülkenin gizli askeri bilgilerini çaldığı konuşuluyor.
Ülkenin askeri yetkilisi de siber savunma merkezinde kötü amaçlı yazılım tespit ettiklerini ve askeri dökümanların ifşa olmuş olabileceğini belirtti. Ayrıca daha detaylara inerek virüsün 20 bin askeri bilgisayarlara bağlı olan bir sunucuda bulunduğunu, eğer hükümete ait gizli bilgilerin deşifre olması kesinleşirse, ülkenin askeri operasyon planlarının yeniden yazılması gündeme geleceğini de sözlerine ekledi.
Aslında bu olay yeni değil, önceden de  Güney Kore, Kuzey Kore inkar etmesine rağmen komşusunu sürekli siber saldırı yaptığı gerekçesi ile suçlamıştı. Kuzey Koredeki diktatör yönetimin siber saldırı kapasitesini yükseltmek için yüksek oranda yatırım yaptığı biliniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3301 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hackleme, kuzey kore ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim