Anlık Bildirim

Lee Kun-hee : Samsung artık donanıma odaklanmayı bırakmalı

Lee Kun-hee : Samsung artık donanıma odaklanmayı bırakmalı

Güney Kore para birimi won ile dolar arasındaki kurun dengesizliği ve beklentilerin altında kalan OLED panel satışları nedeniyle Samsung'un kar büyümesinin geçen yıl son çeyrekte yüzde 10'un altına düşeceği dün gündeme gelmişti. 

Samsung hissedarlarının artık düşüşün başladığı yönündeki endişeleri de buna eklenince dünya genelinde Samsung hisseleri yüzde 2-3 düşüş yaşadı ve şirketin pazar değeri yaklaşık 6 milyar dolar eridi. 

Yaşanan kısa süreli paniğin ardından da şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee çalışanlarına yönelik bir yeni yıl demeci yayınladı. Lee demecinde çalışanların 5-10 yılın öncesindeki iş modellerinden bir an önce vazgeçmelerini ve donanıma odaklanmayı bırakmalarını istedi. 

Lee bunun yerine yazılım yenilikleri getirecek bir yola odaklanılmasını isterken, Ar-Ge merkezlerinin durmaksızın çalışması gerektiğini belirtiyor. 

Samsung'un en büyük eleştiri aldığı konu ürün konusunda yenilikler getirmemesi. Firma yenilikçi bir ürün geliştirmek yerine piyasayı domine edecek şekilde diğer firmaların ürünlerinin alternatiflerini satışa çıkarıyor. Amiral gemi modelleri ile birlikte farklı yazılım özellikleri sunsa da bazı çevreler bunu reklam hareketleri olarak görüyor ve değer katan bir özellik olmadığını düşünüyor. 

Samsung hissedarları da yenilik eksikliği ve zorlaşan rekabet nedeniyle firmanın düşüşe geçmesinden endişe duyuyor ve bunu da borsaya yansıtıyor. 

Bununla birlikte firmanın CES 2014 fuarına yönelik önemli duyuruları olacak. 64-bit Exynos 6 işlemci, özelleştirilmiş Exynos S işlemcisi, 8Gb kapasiteli LPDDR4 mobil RAM bellek, 110 inçlik Ultra HD televizyon, yeni bir giyilebilir cihaz bunlar arasında sayılabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8594 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim