Anlık Bildirim

Linus Torvalds: "Canın cehenneme Nvidia!"

Linux işletim sisteminin mucidi Linus Torvalds anavatanı Finlandiya'daki Aalto Üniversitesi'nde, Tegra işlemci ailesiyle Linux tabanlı Android işletim sistemi pazarında yükselişe geçen Nvidia'yı hedef alarak, sert açıklamalar yaptı. Orta parmağını kameraya göstererek "canın cehenneme Nvidia" diyen Linus, Nvidia'nın şimdiye kadar uğraştıkları en kötü donanım firması olduğunu söyledi. 
Linux işletim sistemine destek noktasında diğer firmaların da mükemmel olmadığını söyleyen Linus, Nvidia'nın ise hiç bir destek sağlamadığını ifade etti. Bir öğrencinin Optimus gibi Nvidia teknolojilerine Linux platformundaki destekle ilgili sorusuna karışılık olarak gelen bu açıklama son derece manidar zira Nvidia'nın Linux sürücüleriyle ilgili sorunlar, konuya yakın olanlar tarafından uzun süredir gündemde. Nvidia, Windows ve Android işletim sistemleri için ayırdığı kaynağı Linux'a kaydırma gibi bir eğilim içerisinde bulunmazken, AMD ise açık kaynaklı sürücüler ile buradaki boşluğu kendi lehine çevirmenin planlarını yapıyor.
AMD'nin aksine Nvidia ise açık kaynak sürücü yayınlamaktan yana değil. Nvidia açık kaynaklı sürücülerin şirket adına kritik öneme sahip bazı bilgilerin, entellektüel mülkiyetlerin açığa çıkmasına neden olacağını düşünüyor. Nvidia, 500 milyon dolardan fazla harcayarak geliştirdiği çipleri korumak istediği için bu yönde bir eğilim içerisinde olmadığı dile getiriyor. Yazılım ekibi içerisinde çok sayıda nühendise sahip olan Nvidia'nın, Linus Torvalds'ın bu sert açıklaması sonrasında nasıl bir adım izleyeceği ise şimdiden merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
41001 kez okundu.
58 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Linux, destek ve
2 etiket daha nvidia sürücü
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim