Anlık Bildirim

Lite-On SSD bölümü Toshiba tarafından satın alındı

Talebin giderek arttığı ve gelecek yıllarda da süreceği tahmin edilen SSD pazarında Toshiba önemli bir hamle yaptı. Rakibi Lite-On’un SSD bölümünü satın alan firma pazarda güçlendi.

Geçen yıl girdiği büyük mali sıkıntılar sonrasında yüzde 51 hissesi Apple ve SK Hynix gibi firmaların oluşturduğu konsorsiyum tarafından satın alınan Toshiba Memory yeni döneme önemli bir satın alım ile başlıyor.

Önemli hamle

Ekim ayı itibariyle Kioxia Holdings adını alacak olan Toshiba Memory, rakibi Lite-On firmasının SSD bölümünü satın aldı. Tayvanlı Lite-On’un kalite standartlarını takdir ettiğini ifade eden Toshiba bu hamle ile SSD pazarında daha güçlü hale gelecek.

Lite-On sadece depolama değil yarı iletken ve optoelektronik üretiminde de önemli bir tedarik oyuncusu. Son dönemde rekabetin giderek artması ve ortalama fiyatlarda yaşanan düşüş Lite-On’un işlerini de olumsuz etkiliyordu.

Toshiba Memory bu satın alım sonucunda Lite-On’a 165 milyon dolar ödeyecek ve üretim teknolojilerini devralacak. Satın alma sürecinin 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim