Anlık Bildirim

Manli firmasının ekran kartı başvurusu kafaları karıştırdı

Nvidia'nın üretici ortağı Manli firmasının yaptığı başvuruda, gündemdeki iddiaların çok dışında yeni nesil ekran kartlarına isimlendirme yapıldığı anlaşılıyor.

Nvidia’nın ay sonunda yeni nesil ekran kartlarını tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bugüne kadar sızdırılan bilgilerde GTX 1100 şeklinde bir isimlendirme ve Turing mimarisini görüyorduk. Manli firmasının sertifika başvurusu kafaları karıştırdı.

GTX 1180 mi yoksa 2080 mi?

Nvidia üretici ortağı Manli Technology Group tarafından yapılan sertifika başvurusunda GA104-400 şeklinde bir grafik çekirdeği ismi görülüyor. Diğer taraftan GeForce GTX 2070 ve 2080 şeklinde iki ekran kartı da tescil ettirilmiş.

Sertifika onayı olduğu için bu bilgilere doğru gözüyle bakmak gerekiyor. Aslında bu sızıntı bizi ilk iddialara geri götürüyor. Zira Nvidia’nın Ampere adında iyileştirilmiş bir Pascal mimarisi kullanacağı ve GTX 20xx isimlendirmesini yapacağı gündeme gelmişti. Sonrasında ise Turing mimarisi ve GTX 11xx isimlendirmesi iddiaları ağır basmaya başlamıştı.

Elbette yapılan başvuru gelecek yılın ekran kartları için de olabilir ancak bu biraz düşük ihtimal. Üreticiler şu anda bütün enerjilerini bu yıl çıkacak ekran kartları için harcıyor. Bu bakımdan Ampere mimarisinin ay sonunda karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel.

Elde edilen bilgiler ışığında Nvidia Ampere adında 12nm sürecindeki yeni mimarinin karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Yeni mimarinin ilk ekran kartı GTX 2080 olacak. GDDR6 bellek ile desteklenen GTX 2080 modelinin GTX 1080 Ti modelinden daha performanslı olacağı ifade ediliyor. Sonrasında GTX 2070 ve GTX 2060 modelleri de sırasıyla piyasaya sürülecek. İlk tanıtımın 20 Ağustos tarihinde yapılması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11576 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia geforce gtx 2080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim