Anlık Bildirim

May Mobilty'nin otonom servis araçları ABD'de yayılıyor

Geçtiğimiz yıl kurulan otonom servis araçları üreticisi May Mobilty şirketi araçlarını farklı bir amaç için farklı noktalarda kullanmayı planlıyor.
Günümüzde otomobil üreticilerinin yanı sıra Nvidia, Apple, Google ve Intel gibi şirketler de tamamen otonom olarak hareket edebilen araçlar geliştirmek için çaba sarf ediyor. Tabi bu büyük şirketlerin yanında küçük girişimler de otonom araç sektöründen pay almaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl ABD'nin Michigan eyaletinde kurulan May Mobility şirketi de bunlardan biri. Geçtiğimiz aylarda düşük hızla hareket eden otonom servis aracını tanıtan şirket, bu aracı daha fazla noktada kullanmayı planlıyor.

Farklı bir alana odaklanıyor 

Tabi otomobil üreticileri ve sürücüler otonom araçların da mevcut araçlar kadar hızlı hareket etmesini istiyor olabilir ancak May Mobility geliştirdiği servis aracı ile farklı bir kitleyi hedefliyor. BMW ve Toyota'dan da yatırım alan şirket; iş alanlarında, şirket veya üniversite kampüslerindeki gezilerde veya şehir turlarında kullanılacak bir araç geliştirmenin peşinde. Böylece otonom araç düşük hızla gezi bölgesinde hareket ederken misafirler de geziden keyif alabilir.
Şirketin odaklandığı alan turizm olsa da May Mobilty önümüzdeki yıl mart ayında başlatacağı program ile otonom araçların özellikle engellilerin ve yaşlıların hayatlarına neler katabileceğini araştıracak. Elektrikli ve otonom servis araçlarından dördünü Grand Rapids kentine taşıyacak olan şirket, kentteki insanların otonom servis aracını ücretsiz deneyimlemesine izin verecek. Beş kilometre uzunluğundaki güzergahta hareket edecek olan altı kişilik araçlar  22 durak, 30 trafik ışığı ve 12 virajın yer aldığı güzergahta otonom araçların güvenli bir yolculuk sunabileceğini gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim