Anlık Bildirim

Mercedes-Benz A180d, yeni dizel motorla birlikte geliyor

Mercedes-Benz A180d, Renault işbirliği ile geliştirilen yeni 1.5 litrelik yeni dizel motorla birlikte satışa çıkıyor. Mercedes, bu motorun eskisine göre daha çevreci ve sessiz olduğunu belirtiyor.

Mercedes-Benz A180d, yeni dizel motorla birlikte geliyor Tam Boyutta Gör
 

Avrupa’da dizel araç satışlarının git gide düşmesi nedeniyle Toyota ve Nissan gibi bazı üreticiler dizeli yavaş yavaş sonlandırma kararı aldı. Mercedes ise yeni A Serisi’ni yeni bir dizel motorla genişleterek hala dizeli desteklediğini gözler önüne seriyor. Alman üretici, dördüncü nesline ulaştırdığı A-Serisi’ne A180d modeliyle birlikte yeni geliştirilen dizel üniteyi  dahil ediyor.

OM 608 adı verilen turboşarjlı 1.5 litrelik yeni motor, Renault ve Mercedes işbirliği ile geliştirildi. Bir önceki OM 607 üniteye kıyasla 6 beygir fazladan güce, başka bir deyişle 116 beygir güç çıkışına ve 260 Nm tork değerine sahip. Ortak olarak geliştirilen motorda elektronik kontrol ünitesi (ECU), şarj dinamosu ve start/stop gibi Mercedes’e özel parçalar bulunuyor.

Alman üreticinin belirttiğine göre yeni dizel üniteye sahip A180d modeli 0-100 km/s hızlanmasını 10,5 saniyede tamamlarken, maksimum 200 km/s hıza ulaşabiliyor. Şirket, yeni A-Serisi’nin dizel üyesi için 100 kilometrede 4.1 – 4.5 litre karma yakıt tüketimi öngörüyor. Karbondioksit salınımı ise ortalama 108-118 g/km olarak belirtiliyor.

Daha çevreci ve daha sessiz 

Mercedes, selefine nazaran daha güçlü olan bu motorun aynı zamanda daha çevreci ve sessiz olduğunun da altını çiziyor. Yeni A180d’nin emisyon değerlerini sınırların altında tutmak için bu seride ilk kez AdBlue sıvısı ile çalışan SCR (Seçici Katalitik İndirgeme) sistemine yer veriliyor.

Yeni nesil A Serisi’nin dizel motora sahip üyesi A180d, Almanya’da 31 bin 395 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bunun yanında E Serisi için OM 654, S Serisi için OM 656 adında iki farklı dizel motor bulunuyor. Bu da Alman üreticinin dizele olan inancının hala devam ettiğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12934 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim