Anlık Bildirim

MicroSD kartlara Android uyumluluk sembolü

Android uygulamalarını microSD kartına kurmak isteyen ancak performans konusunda endişe yaşayanlar, SD Birliği tarafından belirlenen yeni standartlarla önünü görebilecek.

Android dünyasında başta oyunlar olmak üzere uygulamaların boyutları giderek artıyor. Kullanıcılar da haliyle ek dosyaları veya uygulamanın tamamını microSD kartlara kurmayı tercih ediyor. Bununla birlikte hafıza kartlarının akıcılık için belirli bir hız seviyesinin üzerinde olması şart. SD Birliği bu konuyu masaya yatırdı.

Yeni Standartlar

Birlik bundan böyle microSD kartlarda Android uygulamalarının verimli olarak çalışabilmesi için belirli standartlar getirme kararı aldı. Application Performance Class adı verilen yeni standart artık uyumlu microSD kartların üzerinde A1 sembolü ile gösterilecek.

Bir microSD kartın A1 standardını karşılayabilmesi için en az 10MB/s devamlı veri aktarım performansı, 1500 IOPS rastgele okuma performansı ve 500 IOPS rastgele yazma performansının olması gerekiyor. Bunun altında kalanlar uygulamanın microSD üzerinden akıcı bir şekilde çalıştırılabilmesi için yeterli değil.

Kartlarda yazı alanının büyüklüğüne göre A1 veya A1 App Performance şeklinde iki farklı logo görünecek. SD Birliği yeni standartları bir an evvel hayata geçirmeyi planlıyor. Hali hazırda bu standartları karşılayan microSD kartlar yeni üretimde logosunu da taşıyor olacak. Yeni gelişmenin fiyata bir etkisi olacak mı bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim